Emeklilerin vergi iadesi çilesi

Haber Giriş : 16 Ocak 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi iade zarflarını bu ay sonuna kadar teslim etmesi gereken emekliler bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank şubeleri önünde toplanan emeklilerin oluşturduğu kuyruklar bazı bölgelerde 500 metreye kadar ulaşıyor.

Son kuyruk çilesi

Yeni uygulamaya göre, son kez vergi iadesi veren emeklilere her ay vergi iadesi bedeli olarak aylıklarının yüzde 4'ü ödenecek. Avans olarak ödenecek bu bedel, aylıklarla birlikte peşin verilecek. Emeklilerin bunu fatura yada yazar kasa fişiyle belgelendirmeleri gerekmeyecek. Emekliler, 2005 harcamalarına ilişkin bildirimlerini ise ay sonuna kadar maaş aldıkları banka şubelerine teslim edecek.

Kuyruklar 500 metreye ulaştı

Gaziantep'te, vergi iade zarflarını teslim etmek isteyen emekliler, uzun kuyruklar oluşturdu. Emekliler, sabah erken saatlerden itibaren İncilipınar Mahallesi'ndeki Ziraat Bankası önünde vergi iadesi zarflarını teslim etmek için sıraya girdi.

Kuyrukta bekleyen emeklilerden 59 yaşındaki Mehmet Polat, ''Seneye aynı çileyi çekmeyeceğimiz için mutluyum. Ama şimdiye kadar vergi iade zarfı vermek için uzun yıllar bu kuyruklarda bekledik'' dedi.

Kayseri'de de Bankalar Caddesi'ndeki Halk Bankası önünde günün erken saatlerinden itibaren sıraya giren emekliler, vergi iade zarflarını teslim etmek için saatlerce beklediler. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceyi bulduğu kentte, emekliler ellerinde vergi iade zarflarıyla kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalmalarına tepki gösterdi.

Adana'da da vergi iade zarfı vermek isteyen emekliler, 9 gün tatil olması ve sürenin de kısalması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Banka önünde bekleyen emeklilerin sayısı 500 kişiyi buldu.

Samsun'da bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, emekliler son kez vergi iade zarflarını yatırabilmek için, Vakıfbank ve Ziraat Bankaları'nın önünde 500 metreye varan uzun kuyruklar oluşturdu.Sabahın erken saatlerinden itibaren banka önüne gelerek vergi iadesi zarflarını yatırmaya çalışan emekliler, kuyruk çilesinin bir türlü bitmemesine tepki gösterdi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber