Baskın gibi kreş tahliyesine Bakanlık'tan açıklama geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Antalya’daki kreş tahliyesine dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baskın gibi kreş tahliyesine Bakanlık'tan açıklama geldi

Bugün görsel ve yazılı basında yer alan Antalya'da özel bir kreşte yaşanan olaylara ilişkin olarak;

*Çocuk yuvasına baskın gibi tahliye

Haberde konu olan Özel Yeşil Balon Kreş ve Gündüz Bakımevi, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluş olmayıp, ilgili yönetmelik uyarınca Bakanlığımızca açılış izni verilen özel bir kuruluştur.

Adı geçen kreş ve gündüz bakımevinin, Antalya Orman Bö...lge Müdürlüğüne ait bir binada kiralık olarak on yıldır hizmet verdiği, söz konusu Müdürlük tarafından binanın boşaltılmasının talep edildiği, taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu mahkemece tahliye kararı verildiği öğrenilmiştir. Dolayısıyla binanın tahliye işleminin Bakanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Çocukların bulunduğu ve çocukların etkilenmesinin kaçınılmaz olduğu bir ortamda kreş binasının tahliyesine ilişkin yöntem ve görüntüler kamuoyunu rahatsız ettiği gibi, Bakanlığımızın da kabul edeceği bir durum değildir.

Bakanlığımız her zaman çocukların yanında ve tarafındadır. Bakanlığımızca yaşanan olaydan etkilenen çocuklarımıza ve ailelerine gerekli psiko-sosyal destek verilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi konusunda il müdürlüğümüz talimatlandırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber