Belediyelere süper doping

Haber Giriş : 17 Ocak 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Dünya Bankası ile iki yıldır ortak bir çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda belediyelerin bazı altyapı projelerinin finanse edilmesi için anlaşmaya vardıklarını vurguladı. Dünya Bankası'nın 13 projeye 275 milyon dolarlık bir kredi tahsis ettiğini belirten Atasoy, kredi anlaşmasının, bu ay sonunda imzalanacağını bildirdi. Atasoy, ?Söz konusu kredi, Hazine garantörlüğünde İller Bankası'na verilecek. Biz de bunu belediyelere vermiş olacağız. 5 yıl ödemesiz 17 yıl vadeli, yüzde 2-2.50 arası değişen faiz oranlarıyla bu krediyi belediyelere kullandıracağız. Bu ilk paket, bu paketten sonra peşinden diğer belediyeler de gelecek. 2006 yılında bunda mesafe alırsak, başarılı olursak, yine bu yıl ikinci bir paket için de görüşmeler başlar? dedi.

Hijyen artacak
Türkiye'de belediyelerin temel problemlerinin başında kanalizasyon ve içmesuyu şebekelerinin geldiğine işaret eden Atasoy, ?Baktığımız zaman bir çok belediyenin kanalizasyon ve içmesuyu şebekesi var, fakat bunlar fenni standartlarda değil. Büyükşehir belediyelerini hariç tutarsak, Türkiye'deki belediyelerin hemen hemen yüzde 50'sinde, sağlıklı ve hijyenik şartlarda içmesuyu ve kanalizasyon tesisi yok? diye konuştu. 275 milyon dolarlık krediyle, bazı belediyelerde su kalitesinin artırılması, katı atıkla ilgili yatırımların artırılması ve kanalizasyon sistemleri gibi çalışmalar yapılacak. Su altyapısında kayıp kaçak oranının düşürülmesi, daha fazla atıksu arıtılması ve yeni kanalizasyonların inşası gibi hedefleri bulunan Belediye Hizmetleri Projesi Kredisi, aynı zamanda İller Bankası'nın güçlendirilmesini öngörüyor.

13 proje
Söz konusu krediden yararlanacak 13 proje şöyle: MESKİ (Mersin): İçmesuyu şebeke. Elbistan (Kahramanmaraş): İçmesuyu şebeke, atıksu arıtma. ASAT (Antalya): Kanalizasyon şebeke, atıksu arıtma. Ilıca (Antalya): İçmesuyu şebeke, kanalizasyon şebeke. SETAB (Serik-Antalya): İçmesuyu şebeke. Polatlı (Ankara): İçmesuyu arıtma. Bergama (İzmir): Katı atık. Ödemiş (İzmir): İçmesuyu arıtma, atıksu arıtma. Muğla (Merkez): İçmesuyu şebeke, kanalizasyon şebeke, atıksu arıtma. Denizli (Merkez): İçmesuyu şebeke, kanalizasyon şebeke. Gelibolu (Çanakkale): Katı atık. Kütahya (Merkez): İçmesuyu şebeke. SASKİ (Samsun): İçmesuyu şebeke.

turkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber