Hükümet 100 bin personel alımı için hazırlıklara başladı

Haber Giriş : 17 Ocak 2006 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İktidara geldiği günden beri IMF talimatlarının dışına çıkmayan hükümet, 2006 yılında 100 bin personel alıyor. Hükümetin bu kararı ?erken seçim? işareti olarak değerlendirilirken, IMF ile ilişkiler konusunda da kafaları karıştırdı.

75 bin kadrolu
2006 yılında kamuya alınacak 100 bin personelin 75 bininin kadrolu memur, 25 bininin ise sözleşmeli personel olarak istihdam edileceği öğrenildi. Kamu kurumları, 100 bin personeli KPSS sonuçlarına göre alabilecekler.

Uzun süredir seçim senaryolarıyla yatıp kalkan Türkiye'de, AKP Hükümeti tarafından 2006'da 100 bin yeni kamu personeli alınacağını açıklanması 2006 sonundaki bir erken seçimin habercisi olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz yıllarda "Her şeyi devletten beklemeyin. Taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız" yaklaşımıyla meydanlarda iş isteyen gençleri azarlayan AKP Hükümeti'nin şimdilerde 100 bin personel alımıyla ilgili birbiri ardına açıklamalar yapması başkent kulislerinde "Erken seçimin en önemli işaretlerinden biri" olarak görülüyor.

İktidara geldiği günden bu yana IMF talimatlarının dışına çıkmamaya özen gösteren AKP iktidarının 2006 yılı personel alımında IMF talimatlarını dikkate almaması da erken seçimin göstergesi olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz yıl IMF yetkilileri AKP'nin 5 bin ilave personel alımına sert tepki göstermiş ve ihtiyaç olmasına rağmen 5 bin yeni personel alımına bütçeye ek yük getireceği gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Şimdi aynı AKP Hükümeti'nin 100 bin yeni personel alımı IMF ile ilişkiler konusunda da kafaları karıştırdı.

Öte yandan 2006 yılında kamuya alınacak 100 bin personelin 75 bininin kadrolu memur, 25 bininin ise sözleşmeli personel olarak istihdam edileceği öğrenildi. Kamu kurumları 100 bin personelin yüzde 80'lik bölümünü kendi inisiyatifleri doğrultusunda KPSS sınav sonuçlarına göre alabilecekler.

Hükümetin son dönemde IMF talimatlarının dışına çıkacak şekilde cömertlikler sergilemeye başlaması uzun süredir tartışılan 2006'da erken seçim olabileceği senaryolarını arttırıyor. Başkent siyaset kulislerinde AKP Hükümeti'nin önümüzdeki günlerde yapacağı bazı çıkışlarla sürpriz bir erken seçime altyapı hazırlığı yapmaya devam edeceği konuşuluyor.

milli gazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber