Öğretmenler velilerin ayağına gidiyor

Öğretmenler eğitimdeki kaliteyi yükseltmek için yeni bir proje başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler velilerin ayağına gidiyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Beldesi'nde ki Sinitli İlk ve Orta Okulu'nda ki öğretmenler öğrencilerin eğitimdeki başarı oranlarını yükseltmek için köylere çıkarak veliler ile bire bir görüşmeler yapmaya başladılar.

Sinitli İlk ve Orta Okulu'nun Müdürü Reşat Atar, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çerçevesinde başlattıkları proje ile öğrenciler üzerindeki değişimleri net bir şekilde görmeye başladıklarını ifade etti.

Alışılagelmiş uygulamalarda sorunlu olan öğrencilerin velilerinin genellikle okula çağırılarak görüşmeler yapıldığını ifade eden Atar, kendilerinin tam tersi bir uygulamayı hayata geçirerek öğretmenler ile birlikte öğrencilerinin yaşadığı köylere çıkarak velilerin ayağına gittiklerini dile getirdi.

Taşımalı eğitim sistemi ile köylerden gelen öğrencilerin velilerinin uzak olması nedeniyle okulu tam olarak benimseyemediklerini tespit ettiklerini belirten Atar şunları söyledi; “Okulumuz, kendisi için problem olan ve iyileştirmeye açık bu alanıyla ilgili olarak, okul-veli arasındaki köprüleri güçlendirmek, okul-veli arasındaki iş birliğini arttırmak, öğretmenlerimizin eğitim-öğretim süreçlerini planlarken öğrencilerin yaşadıkları çevreyi yerinde görmelerine imkan vermesi amacıyla köy ziyaretleri yapmaya başladık. Köy ziyaretlerine okulumuzda çalışan yönetici, rehber öğretmen, ilkokul, ortaokul öğretmenlerinin hepsi katılmaktadır. Şu ana kadar okulumuza 15 km gibi uzak köylerden taşınan Saltuklu, Serintepe, E-Sofular Fodlar, E-Sofular, Hasankahyalar, Hasankahyalar, A.Sofular, Seyitahmetler köylerine ziyaret gerçekleştirilmiştir. Okulumuza taşınan diğer 5 köyümüze de yine ilerleyen günlerde ziyaretleri sürdüreceğiz.”dedi.

Yaptıkları ziyaretler den hem öğretmenlerin, hem öğrencilerin hem de öğrenci velilerinin çok mutlu olduğunu belirten okul Müdürü Reşat Atar, özellikle ziyaretler sonrasında öğrencilerdeki değişimleri gördükçe çok doğru bir uygulama yaptıklarını bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Atar yılsonuna kadar köylere giderek öğrenci velilerini ziyaret etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber