Başbakanın asgari ücreti 350 milyona yükseltin talimatı iş dünyasında tedirginliğe neden oldu.

Haber Giriş : 14 Aralık 2003 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanın asgari ücreti 350 milyona yükseltin talimatı iş dünyasında tedirginliğe neden oldu.

Bazı işadamları bu konuya popülist yaklaşılmamasını isterken, bir kısmı da asgari ücretteki artışın makul seviyede olmamasının işsizliği artıracağını ileri sürdü. Devlet Bakanı Ali Babacan, asgari ücretin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Eminim sonunda, Türkiye için hayırlı bir rakam çıkar” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanı Erol Öztürk, asgari ücret artışının makul bir seviyede olmamasının, ülkedeki işsizliği artırabileceğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından “İrlanda Mucizesi: Efsane mi, Gerçek mi?” başlığı ile düzenlenen toplantıya katılan Devlet Bakanı Ali Babacan, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “asgari ücret konusunda, komisyon toplanmadan 350 milyon rakamı telaffuz ediliyor, bu rakamın da bütçe dengelerini sarsacağı söyleniyor, sizce bu rakam verilebilinir mi?” sorusuna verdiği yanıtta Babacan, şunları kaydetti:” Bunu gerçekleştirirken de Türkiye’nin rekabet gücünde, özel sektörümüzün maliyet yapısını da belli dengelerde tutmamız gerekiyor. Değerlendiriliyor. Çalışma Bakanımız bu konuda çok yoğun bir çalışma yapıyor, eminim sonunda, Türkiye için hayırlı bir rakam çıkar, hayırlı bir rakam belirlenir.”

SSK Bağ-Kur Gazetecilerin, bayramdan önce, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam yapılması konusunda bir çalışma yaptıklarını açıkladıklarını hatırlatarak, yeni yılda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine de Bakan Babacan, bu konudaki çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. Şuanki bütçede zaten belirli zam oranlarının öngörüldüğünü kaydeden Babacan, “yani belirli zam oranları şuanda hazırlanmış olan 2004 bütçemizde var” dedi.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber