Eskişehir'de mobbing farkındalık eğitimi

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çalışan sağlık personelinde Mobbing Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de mobbing farkındalık eğitimi

Gaffar Okkan Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitim programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Demirel, Mobbing'in insanların çalışma hayatlarında karşılaştıkları zorluklar olduğunu ifade etti. Demirel, ''Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile sağlık alanında hizmet alanlar ve sağlık çalışanları için daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi kurulmuştu. Genel sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak için hata ve yakınlarının memnuniyetini sağlamak için, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyi olması ve çalışma hayatlarında motivasyonun düzenlenmesi gerekmektedir. Diğer kurumlara göre yapılan çalışmada sağlık çalışanlarının mobbing yaşadıkları görülmüştür. Mobbing çalışana çevresindeki insanlar tarafından psikolojik derecede her türlü uygulanan kötü muameledir. Dışlama ve yıldırmaktır. Kurum içinde çalışanları etkileyen bir unsurdur. Çalışma hakları yönünden bugün mobbing ile ilgili farkındalığı oluşturmak için anlatılacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından mobbing hakkında daha etkili bir anlaşılma yöntemi olması amacıyla, çeşitli hastanelerde görev yapan sağlık personelleri tarafından 'Ben ne dersem o olur' isimli tiyatro oyunu sergilendi. İş yerinde uygulanan psikolojik baskı ve dışlamaların konu alındığı tiyatro oyunu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Tiyatro sonrası bilgilendirme konuşmasını yapan Mobbing İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Gün ise mobbing unsurlarından bahsederek bunların kişi veya grup tarafından, dolaylı ya da doğrudan, herhangi bir sebepten, maksatlı olarak yapılması ve belirli bir sürede gerçekleştiğini ifade etti. Sağlık alanında yılda 200 teknisyenin mobbing yüzünden intihar ettiğini belirten Gün, boşanmaların da yüzde 80'inin mobbingden kaynaklandığını söyledi.

Mobbingin sadece iş yerlerinden meydana geldiğini söyleyen Hüseyin Gün, tanımını ise düzeyi yükseltilmiş nezaketsizlik, psikoterör, süreklilik gösteren kabalık ve sosyal kabalık olarak tanımladı.

Program, konuşmaların ardından son bulurken, Mobbing Farkındalık Eğitimi'ne Sağlık Bakanlığı'na bağlı Mobbing İle Mücadele Derneği'nin Genel Başkanı Hüseyin Gün, İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Demirel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber