26 üniversite öğrencisine Vali sahip çıktı

DENİZLİ'nin Kınıklı Mahallesi'nde bulunan özel bir kız yurdunun işletmecisi ekonomik sıkıntı yaşayınca yurtta kalan 26 üniversite öğrencisi ortada kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
26 üniversite öğrencisine Vali sahip çıktı

Öğrencilere Vali Abdülkadir Demir sahip çıkıp Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yerleştirilmesini sağladı.

Kınıklı Mahallesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunun işletmecisi Harun Ç. iddiaya göre, ekonomik sıkıntı nedeniyle elektrik, su ve doğalgaz gibi genel giderlerin yanı sıra binanın kirasını da ödeyemedi. Bu sırada alacaklılar icra yoluna başvurunca yurttaki eşya haczedildi. Tüm bu olanların üstüne binanın ay sonuna kadar boşaltılması gündeme gelince kız öğrenciler, ortada kalma tehlikesi yaşadı. Öğrenciler, ödemelerini düzenli olarak yapmalarına rağmen kendilerini mağdur ettiklerini öne sürdükleri Harun Ç. hakkında savcılığa şikayette bulundu.

SIKINTIYA DÜŞTÜLER

Yurtta kalan öğrencilerden Yasemin Kavalcı, finaller öncesinde büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kavalcı, "Biz yargı yoluna başvurduk. Finaller öncesinde yaşadığımız sıkıntıyı anlatamayız. Tek derdimiz odalarımızda bu eğitim öğretim sezonunu bitirmek. Sınavlarımıza çalışıp derslerimizde başarılı olmak isterken, bu konuyla karşı karşıya kalmak bizi sarstı" dedi.

VALİ DEMİR DEVREYE GİRDİ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğü ile Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verip öğrencilere yardım edilmesini istedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli yerleşkesinde, mağdur olan 26 öğrencinin misafir edilmesi için yer ayrıldı. Kız öğrenciler, bu yıl sonuna kadar Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalacak.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de öğrencilerin ifadesini alıp yaşanan ekonomik sıkıntının ardından ortadan kaybolan yurt işletmecisi Harun Ç.'yi aramaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber