18/01/2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanishev ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Sezer, saat 14.50'de Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Emekli Vali Utku Acun ve beraberindeki heyet ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 10.15'te Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanishev ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Arınç, saat 14.30'da Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılacak.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, İstanbul'da
- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, saat 10.00'da, Pera Palas Oteli'nde düzenlenen 'Büyük Proje 2006-Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak.

Bulgaristan Başbakanı Stanishev'in Türkiye temasları
- Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanishev, saat 10.15'te TBMM Başkanı Arınç, saat 11.00'de de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kabul edilecek. Stanishev daha sonra İstanbul'a geçerek, 14.30-15.30 saatleri arasında, Çırağan Oteli Balo Salonu'nda düzenlenecek olan Türk-Bulgar İş Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Brezilya'ya gidecek.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de CNR Fuar Alanı'nda düzenlenen Uluslararası Deri Fuarı'nın açılışına, saat 14.30'da da Çırağan Oteli Balo Salonu'nda düzenlenecek olan Türk-Bulgar İş Konseyi Toplantısı'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 13.00'te Ebusuud Caddesi'nde, İstanbul Çevre Konseyi toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye'de tarım öğretimine başlanmasının 160. yıldönümü dolayısıyla saat 10.00'da bir tören düzenleyecek.
- Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, saat 19.00'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e plaket verecek.
- Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi, saat 11.00'de kuş gribi süreci ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- İnsan Hakları Tanıtım ve Eğitim Derneği ile bazı belediyelerin işbirliğiyle düzenlenen "Kamu Çalışanlarına İnsan Hakları Eğitimi Projesi" ile ilgili basın toplantısı, saat 11.00'de Kızkulesi'nde yapılacak. Toplantıya Beykoz, Pendik, Sarıyer, Ümraniye ve Üsküdar Belediye Başkanları ile Hasan Celal Güzel, Haluk Bilginer, M. Ali Alabora, Kezban Hatemi, Yücel Sayman gibi ünlü isimler katılacak.
- İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası ve İstanbul Dişhekimleri Odası'nın da aralarında bulunduğu bazı kitle örgütleri, saat 12.30'da Galatasaray Lisesi önünde, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto edecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------

MÜSİAD Başkanı Dr. Bolat'ın konferansı
- İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nin düzenlediği "Türkiye Ekonomisi: 2006 Beklentileri, 2005 Değerlendirmesi" konulu konferans, saat 19.00'da Eyüp Münzevi Salonları'nda yapılacak. Konferansı MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat verecek.

Okan Üniversitesi'nde ekonomi paneli
- Dünya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Osman Saffet Arolat'ın başkanlığında Prof. Dr. Erdoğan Alkin, Rüştü Bozkurt, Gazi Erçel'in katılacağı "2006'ya Girerken Türkiye Ekonomisi" konulu panel, saat 15.00'te Kadıköy Hasanpaşa Okan Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Oracle İş Ortakları Çözümler Zirvesi
- Türk iş dünyasını interaktif bir ortamda buluşturmayı hedefleyen 'Oracle İş Ortakları Çözümler Zirvesi', saat 09.00'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Zirvenin açılış konuşmalarını Oracle Türkiye Genel Müdürü Atilla Kıral, Oracle Avrupa Başkanı Sergio Giacoletto, HP Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga ve İntel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem yapacak.

Visa'nın toplantısı
- Visa Avrupa'nın, 15 aylık finansal ve işletme sonuçlarının analiz edileceği toplantı, saat 09.30'da Ritz Carlton Hotel Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek. Toplantıda Avrupa ve Türkiye'deki ödeme kartları pazarının gelişimi ve 2006 yılının getireceği fırsat ve zorluklar üzerine bir değerlendirme yapılacak.

Scania Tüketici Finansmanı tanıtımı
- Dünyadaki 14. finans şirketini Türkiye'de faaliyete sokan Scania Tüketici Finansmanı'nın tanıtımıyla ilgili toplantı, saat 10.00'da Hyatt Regency Otel'de yapılacak. Basın toplantısına Scania Finance CEO'su Jan Gurander, Scania Satıştan Sorumlu Denizaşırı Ülkeler Başkan Yardımcısı Christopher Ljungner, Scania Finance Başkan Yardımcısı Claes Jacobsson, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel ve Scania Tüketici Finansmanı Genel Müdürü Eddi Mues katılacak.

CNR'da deri fuarı
- 3. Uluslararası İstanbul Deri Fuarı, saat 11.00'de CNR Expo'da açılacak. Fuar, 21 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- 15 Aralık 2005 tarihindeki parlamento seçimlerinin sonuçlarının henüz açıklanmadığı Irak'ta koalisyon hükümeti için görüşmeler yavaş ilerliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer faaliyetleri ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İsrailli ve Fransız yetkililer, İran krizini görüşmek için Moskova'da bir araya gelirken, İran Dışişleri Bakanı, Güney Afrika'da konuyla ilgili temaslarda bulunacak.

Merkel-Villepin görüşmesi
- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile Berlin'de bir araya gelecek.

First Lady Laura Bush Nijerya'da
- ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush, kadınların eğitime katılması çabaları çerçevesinde Nijerya'da temaslarda bulunuyor.

İtalya İçişleri Bakanı Pisanu'nun Libya temasları
- Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ile görüşen İtalya İçişleri Bakanı Giuseppe Pisanu'nun Libya ziyareti devam ediyor. Pisanu, temasları çerçevesinde Libya İçişleri Bakanı ile görüşecek.

ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in temasları
- Mısır ve Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ziyaretinin son durağı Kuveyt'te ikili görüşmelerde bulunacak.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------

- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ankara'da saat 11.00'de, 20 Yaş Altı 3. Grup Dünya Şampiyonası'nda derece alan Buz Hokeyi Milli Takımı'nı kabul edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber