Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan öğretmenlerin açtığı davaların birinden, yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Haber Giriş : 14 Aralık 2003 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi'ndan uzaklastirilan ögretmenlerin açtigi davalarin birinden, yürütmenin durdurulmasi karari çikti.

Kararda, davaci ögretmenin görevin yürütülmesine iliskin genel aksakliklardan sorumlu tutulamayacagi bildirildi.
Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik'in imzasiyla uzaklastirilan 167 ögretmenden Serife Ece Mircik, yürütmenin durdurulmasi yönünde 7. Idare Mahkemesi'nde açtigi davada hakli bulundu. Ögretmenlerin inceledikleri kitaplara iliskin hazirladiklari raporlara, hatalarini belirlemelerine karsin 'Uygun bulunmustur' seklinde ibare düstügü iddiasini inceleyen mahkeme, ögretmenlerin söz konusu ibareyi islerinin gerekliligi olarak yazmak zorunda oldugunu kaydetti. Mircik'in imzasinin bulundugu inceleme raporlarinda, incelenen egitim aracindaki eksikliklerin açik olarak yazildigi, degerlendirme kisminda ise sekil ve muhteva yönünden uygun bulundugunun belirtildigi anlatildi. Kararda, inceleme ve degerlendirme raporlarinin, bu konuda asil karar verecek olanlarin nesnel degerlendirme yapabilmelerine olanak verecek sekilde hazirlandigi vurgulandi.
Egitim-Sen Genel Baskani Alaaddin Dinçer, bu karardan sonra Mircik'in göreve yeniden baslamasi gerektigini söyledi. Dinçer, "Dava açan diger ögretmenlerin de göreve dönecegini saniyoruz" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber