Ayvalık ilk kurşuna hazırlanıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Mayıs 1919'da Anadolu'da Milli Mücadele'nin düzenli bir ordu tarafından Ayvalık'ta atılan ilk kurşunla başlamasını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık ilk kurşuna hazırlanıyor

Ayvalık'ta; 29 Mayıs 1919'da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya ve askerleri tarafından atılan ilk kurşunla başlayan Anadolu'daki Milli Mücadelenin meşalesinin yakılmasının 94. yıl dönümünün coşkuyla kutlanılması için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Bu kapsamda, 29 Mayıs 2013 tarihinde Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, ve Ayvalık Belediyesi'ne ait çelenklerin saat 10.00'da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına sunulacağı kaydedildi.

Çelenklerin sunulmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşunun akabinde Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunulacağı ve ardından da öğrenciler tarafından şiirlerin okunulacağı belirtildi. Törende; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları; Piyade Yüzbaşı Murat Şahin ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yapacağı öğrenildi. Ayvalık'taki 29 Mayıs İlk kurşun töreninin halk oyunları ekiplerinin yapacağı gösterilerle sona ereceği bildirildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber