Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Türkiye birincilerine ödül

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güçlükonak ilçesinde karalahana ve kömürden mürekkep üreterek Türkiye'de birincisi olan 2 öğrenciyi ödüllendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Türkiye birincilerine ödül

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde bulunan Boyuncuk İlköğretim Okulu'nda öğretim gören biri kız 2 öğrenci 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Türkiye genelinde derece almıştı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Türkiye genelinde derce elde eden öğrencileri ödüllendirdi. Emniyet Müdürlüğü başarılı olan öğrencilerin okullarına masa, sandalye ve çeşitli hediyeler verdi. Emniyet Müdürü Avni Usta; "Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa yürütmüş olduğu bir projede başarılı olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi görmek üzere buraya geldik. Kendileriyle bu mutluluğu paylaştık ve çok keyif aldık. Öğrencilerimizin her birini dokunarak onlarla hediyeleşerek, bu mutluluklarını paylaşmaya çalıştık. Kendilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah Şırnak'ın ismini bu şekilde duyuran Boyuncuk köyüne, Boyuncuk İlköğretim Okulu'na öğretmenlerimize, öğrencilerimize hepsine şükranlarımı bildirip tebrik ediyorum" dedi.

Öğrenciler ise yapılan yardımlardan çok memnun olduklarını dile getirerek; Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Şırnak'ın Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül; "Bu günkü etkinlik il emniyet müdürlüğünün Şırnak'ta ve Türkiye'de başarılı olan okulumuzu ziyaret etmesi ve birtakım hediyeler dağıtmasıyla gerçekleşti. Onlara teşekkür ediyoruz. Tabi bizim eğitimle ilgili faaliyetimiz sadece bu değil. Biz geçen hafta Ankara'ya 40 öğrencimizi uçakla gidiş dönüş yapmak üzere 2 gece orada kaldı. Tamamen gün boyu etkinliklere katıldılar. Anıtkabir'den tutun alışveriş merkezleri üniversitelere hepsini gezdiler geldiler. Bizim başarılı olan öğrencilere ödüllerimiz devam ediyor. Tabi biz genel olarak, makro olarak şunun farkındayız. Güçlü bir ülkenin güçlü bir ekonomisi ve iyi bir yönetimi olması gerekiyor. Güçlü bir ekonomi ve özellikle katma değeri yüksek üretim içinde güçlü bir eğitim öğretim gerekiyor. Bu bilinçle çalışıyoruz. Var gücümüzle Şırnak'ın Güçlükonak ilçesini eğitim kalitesini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Ahmet Özdemir adlı ilkokul 8'inci sınıf öğrencisi ve arkadaşı Asiye Erkol projeye destek veren öğretmenleri Mehmet Özdemir ile Türkiye'de düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında 100 proje arasında birinci olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber