19/01/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov'u resmi törenle karşılayacak. Sezer, saat 11.10'da Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov ile başbaşa görüşecek, saat 11.25'te heyetler arası görüşmeler yapılacak. Saat 12.00'de anlaşmaların imza töreni ve basın açıklaması yapılacak. Saat 15.30'da Başbakan Erdoğan ile görüşecek olan Sezer, saat 19.30'da da Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov, saat 13.00'te TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı ziyaret edecek. Arınç, saat 15.30'da ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve yeni atanan valileri kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Milletvekili Dursun Akdemir, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.30'da basın toplantısı yapacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplantısı saat 13.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Ankara Sanayi Odası ödül törenine katılacak. Saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek olan Erdoğan, saat 16.30'da da yeni atanan valileri kabul edecek. Saat 18.30'da Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov ile bir görüşme yapacak olan Erdoğan, saat 19.30'da Sezer'in Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahmanov onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara'da gerçekleştirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık edecek.
- Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası tarafından İstanbul Swissotel'de düzenlenen "Enflasyon Hedeflemesi" konulu konferansa katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, saat 13.30'da, Emek İşhanı'nın nihai pazarlık görüşmelerini başlatacak.
- Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Atık Yönetimine İlişkin AB Eşleştirme Projesi, saat 09.00'da düzenlenecek toplantıyla başlayacak.
- Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından saat 13.00'te kuş gribi paneli düzenleyecek.
- Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Eğitim ve Araştırma Hastanesi, saat 10.30'da açılacak.
- Memur-Sen üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Ankara'da saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağaç A.Ş. ile Fransız Meilland firması arasındaki 'Peyzaj Gülü Patent Anlaşması'nın imza törenine katılacak.
- Türk Böbrek Vakfı, saat 14.00'te, Bahçelievler'deki binasında, böbrek hastası çocukların sunacağı "Mutlu Yaşam Defilesi" düzenleyecek. Defileye, Seda Sayan, Mehmet Ali Erbil ve Safiye Soyman gibi ünlüler de katılacak.
- Arı Hareketi, saat 10.30'da The Marmara Pera Oteli'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla, "Türk Toplumunun AB ve Avrupalılar'ın Değerleri Hakkındaki Algısı" konulu araştırmanın sonuçlarını açıklayacak.
- İSO kurucularından, Türk deri sektörünün duayenlerinden Hasan Yelmen, saat 14.00'te, CNR Fuar Merkezi'nde deri sektörünün serüvenini konu alan bir konferans verecek.
- Sanatçı Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ile 21 Ocak'ta vereceği konserin neden iptal edildiği konusunda, saat 11.00'de, Yeşilköy EGS Blokları B1 Blok 224 numarada bir basın toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------

Ankara'da EKK toplantısı
- Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında toplanacak. Toplantıda kuş gribi sebebiyle kanatlı hayvan sektörüne yönelik alınacak tedbirler ve Kurumlar Vergisi Yasa Tasarısı ele alınacak.

Bakan Babacan Merkez Bankası konferansında
- Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası tarafından İstanbul Swissotel'de düzenlenen "Enflasyon Hedeflemesi" konulu konferansa katılacak. Konferans, saat 08.00'de başlayacak.

İSO'dan Ukrayna pazarı semineri
- İstanbul Sanayi Odası'nca Ukrayna pazarı ve işbirliği olanakları hakkında üyelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen "Avrupa ile Asya arasında bir diğer köprü : UKRAYNA" konulu seminer, 13.00-17.30 saatleri arasında İSO Odakule Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Seminere, Ukrayna Başkonsolosluğu, DEİK Türk-Ukrayna İş Konseyi, Türk Ukrayna İş Adamları Derneği'nden temsilciler konuk konuşmacı olarak katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- 15 Aralık 2005 tarihindeki parlamento seçimlerinin sonuçlarının henüz açıklanmadığı Irak'ta koalisyon hükümeti için görüşmeler devam ediyor.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın, nükleer programına devam edeceğini açıklayıp, UAEA mühürlerini sökmesi ile başlayan kriz büyüyerek devam ediyor. Krizle ilgili görüşmeler devam ederken, ABD, İran ile görüşmelere yeniden başlamayacağını bildirdi.

ABD eski Başkanı Ford'un sağlık durumu
- Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ABD eski Başkanı 92 ya aşlatacak.
- Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Atışındaki Gerald Ford'un durumunun iyi olduğu bildiriliyor. Ford'un taburcu edilmesi bekleniyor.

İtalya, Irak'taki birliklerinin görev süresinin uzatılmasını görüşecek
- İtalya Parlamentosu, Irak'taki birliklerinin görev süresinin 6 ay daha uzatılmasını görüşecek. Oturumda, Savunma Bakanı Antonio Martino da bir konuşma yapacak.

Gabon Devlet Başkanı Ondimba'nın yemin töreni
- Son seçimleri kazanarak 7 yıl daha görevine devam edecek olan, Afrika'nın en uzun süre görev yapan devlet başkanı durumundaki Gabon Devlet Başkanı Ömer Bongo Ondimba, 19 Afrika ülkesi liderinin katılacağı görkemli bir törenle yemin edecek.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Suriye'ye gidiyor
- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, bazı temaslarda bulunmak üzere 2 günlük bir ziyaret için Suriye'ye gidiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burns'ün Hindistan temasları
- Hindistan'daki temaslarına devam eden ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nicholas Burns, Yeni Delhi'de, ABD ile Hindistan arasındaki sivil nükleer işbirliği çerçevesinde görüşmelerde bulunacak.

BM Savcısı Del Ponte, Brüksel'de görüşmeler yapacak
- BM Savaş Suçluları Savcısı Carla Del Ponte, Brüksel'de AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn ve NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ile görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber