Avcı: Mizah ve türküler eğitimde kullanılabilir/Video

Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, mizahın ve türkülerin Değerler Eğitimi'nde kullanılabileceğini, değerlerin bu sayede daha kolay anlatılabileceğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 18:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Avcı, Antalya Dedeman Otel'de düzenlenen Uluslararası Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışına katıldı. İlk kez Antalya'da başlatılan ve Türkiye'de 22 ilin örnek aldığı Değerler Eğitimi'nin konuşulduğu toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

MİNİK ELİF'E HEDİYE

Sempozyumun açılışında Değerler Eğitimi'ne ilişkin sinevizyon gösterisi sunulurken, Aksu- Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Elif Çukurkaya İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Antalya genelinde düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan Elif'i öperek kutlayan Bakan Nabi Avcı, kendisine MP3 çalar hediye etti.

ESPRİLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Değerler Eğitimi Sempozyumu'nun açılışını yapan Bakan Avcı'nın esprileri dikkat çekti. Konuşmasına, "Ne zaman böyle bir konuşma yapmaya çıksam bir ikilemle karşı karşıya kalıyorum. Bir hazırlanmış konuşmam oluyor yazılı, bir de 'Sen olsan bu konuşmayı sonuna kadar sabırla dinler miydin?' diye düşünüp, içinden geldiği gibi kısa da olsa daha doğaçlama bir konuşma yapma tereddüdünü yaşıyorum. Şimdi de aynı tereddüt içindeyim. Şimdi konuşmayı okuyalım" dedi.

DEĞERLER ANLATILMALI

Değerler Eğitimi'nde yapılan çalışmalar kapsamında mizahın, halk deyişlerinin ve türkülerin de kullanılabileceğini belirten Bakan Avcı, "Bu çalışmanın bundan sonraki aşamalarında acaba iki öğeye daha fazla yer verebilir miyiz diye düşünüyorum. Biri Değerler Eğitimi'nde mizaha daha fazla yer vermek iyi olur gibi geliyor bana, çünkü geleneksel kültürümüzde değerler eğitiminde, değer aktarımında mizahın oynadığı rolü hepimiz biliyoruz. Özellikle halk deyişlerini, çocuklarımızı türküleri öğretirken hangi değerleri konuştuğumuzu anlatmamız daha kolay olur" diye konuştu.

PİR SULTAN'IN DEYİŞİ

Bakan Avcı espri ile başladığı konuşmasını yine espri ile sonlandırırken, "Ben Elif kızımız kadar yetenekli değilim, 10 kıtayı ezbere okuyacak kadar. Hemen internetten Pir Sultan Abdal'ın bir deyişini buldum konuşmamı onula tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Pir Sultan'ın 'Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim' deyişini okuyan Bakan Avcı'ya konuşmasının ardından Vali Ahmet Altıparmak tarafından plaket verildi.

UYGULAMALARI GÖRÜNCE MUTLU OLDUK

Sempozyumun açılışında konuşan Değerler Eğitimi'nin başlatılmasını sağlayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise dünyada çok hızlı bir şekilde yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın yaygınlaştığına ve değerlerin gözardı edildiğine dikkati çekti. Bunun karşısında kültürlü ve özenli bir eğitim verilmesi gerektiği düşüncesiyle Değerler Eğitimi Projesi'nin başlatıldığını aktaran Vali Altıparmak, "Antalya bu konuda en makul, uygun yerdi. Çalışma başladı. Bu çalışma belirli bir noktaya geldi. Uygulamaları gördüğümüz zaman daha mutlu olduk. Biz bildiğimiz bir şeyi uygulamaya çalıştık. Buradan çıkacak görüşler doğrultusunda çalışmalarımızı revize edeceğiz, daha uygulanabilir bir çalışma çıkaracağız" diye konuştu.

TÖRENİ, KUCAĞINDAKİ 2 KIZ KARDEŞLE İZLEDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'daki programı kapsamında Aksu İlçesi'nde bulunan Banu Ufuk Cömertoğlu İlköğretim Okulu ile Nurcan Rüstem Cömertoğlu Orta Okulu'nun açılışını yaptı. Açılışta, Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Cömertoğlu ailesi hazır bulundu. Okula girişinde çocukların çiçeklerle karşıladığı Bakan Avcı, 7 yaşındaki Nur Meyda Bilen ve kardeşi 4 yaşındaki Eda Tuana Bilen'i kucağına alarak töreni izledi.

HAYIRSEVERİN DEFTERİ HİÇ KAPANMIYOR

Törende kısa bir konuşma yapan Bakan Avcı, “Bizim kültürümüzde sadaka-i cariye diye bir kavram vardır; sürüp giden iyilik, açık kalan defter anlamlarına geliyor. Bir hayırsever bir hayır yaptığında onun defteri hiç kapanmıyor. Hele bu bir okulsa bu okul her sabah açıldığında, burada yüzlerce çocuğumuz kitaplarını defterlerini açtığında, o defterlerine bir harf yazdığında merhum hayırseverlerin defterlerine yüzlerce, binlerce harfler yazılıyor" dedi.

HAYATTAYKEN BİZE OKULUN ÖNEMİNİ ÖĞRETTİLER

Erzurum Valiliği'ne atanan ve yarın kentten ayrılacak olan Vali Ahmet Altıparmak ise 2011 yılında protokolu imzalanan iki okulun açılışını yaptıklarını belirterek, "Son günümde buna şahitlik etmem ayrı bir önem taşıyor" dedi.

Hayırseverlerden Yıldırım Cömertoğlu da insanoğlu için bilginin önemine dikkati çekerken, "Bugün bu okulda adını taşıyanlardan babam Rüstem, annem Nurcan Cömertoğlu aramızda değiller. Ama onlar hayattayken bize okul açmanın önemini öğrettiler" diye konuştu.

KURDELEYİ KESTİ, BAHÇEYE FİDAN DİKTİ

Konuşmaların ardından hayırseverlere teşekkür plaketi veren Bakan Avcı, daha sonra her iki okulun da açılışını yaptı ve bahçeye fidan dikti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ardından Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Osman Gazi Semt Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber