Sazköylü veliler 5 ayda 18 bin sayfa okudu

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Sazköy İlkokulu'nda, 5 ay önce kitap okuma kampanyasına katılan velilerin 18 bin sayfa okudukları bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sazköylü veliler 5 ayda 18 bin sayfa okudu

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Sazköy İlkokulu'nda, 5 ay önce kitap okuma kampanyasına katılan velilerin 18 bin sayfa okudukları bildirildi.

Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin ve Anasınıfı Öğretmeni Sergül Özdemir tarafından geçen yıl başlatılan Sazköylü Okuyor projesi kapsamında, okulda hafta içi her gün saat 12.50 ile 13.20 saatleri arası öğrenci velilerine yönelik okuma faaliyeti düzenlendi.

Okuma faaliyetinin bu sene de şölen havasında devam ettiğini belirten Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin, 17.12.2012 tarihinden beri devam eden okuma faaliyeti döneminde, köy hali tarla işleri, hayvancılık vb. işlerine ara verip okula gelen ve okuma faaliyetine aralıksız olarak katılan veliler ve köy halkının herkesi şaşırttığını söyledi.

Halkın çoğunun düzenli olarak kitap okumaya ilk defa bu faaliyetle katıldıklarını belirten Okul Müdürü Abdullah Tekin sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu faaliyete başladığımızda bu kadar okumaya rağbet verileceğini beklemiyorduk. Köy halkında artan okuma zevki hepimizi sevindirdi. Velilerden de çok memnunuz. Çocuklarına kitap okuyun demek yerine, kitap okuyarak örnek oluyorlar. Şu ana kadar geçen 5 aylık sürede okumaya katılan veliler toplam 18 bin sayfa kitap okudular.

Okuma faaliyetine katılan tüm velilere, Çocuk Eğitimi ve Aile ile ilgili olan ilk kitapları geçen yıl hediye ettik. Bu senede okul kitaplığını kullandırdık. Bunun yanında kitapçılardan satın alıp okumaya başladılar.

projemizin köyde okumayı geliştirmesi bizleri çok sevindirdi. Okula düzenli olarak gelip okumaya katılan velilere sürpriz hediye vereceğiz. Bu seneki son okumayı toplu olarak ilçede, imkan olursa Çanakkale'de yapmayı planlıyoruz.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin ve öğretmenlere, okuma faaliyetine katılan tüm veliler ve köy halkına teşekkür ederek okuma projesinden çok memnun olduklarını ve gurur duyduklarını, bu tür çalışmaların tüm okullara yayılması gerektiğini söyledi.

Okumaya katılan velilerden en fazla kitap okuyan Aynur Kurt, "Okumaya katıldığım ve okuma alışkanlığı kazanarak çocuğuma örnek olabildiğim için çok mutluyum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber