Çevik kuvvetin deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kayseri'de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çevik Kuvvet Arama Kurtarma Ekibi deprem tatbikatı yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevik kuvvetin deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden arama kurtarma eğitimi alan 23 kişilik ÇEKUB'un, Gesi yolunda boş bir arazideki bir bina enkazında yaptığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleriyle Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin de katıldığı tatbikatta senaryo gereği göçük altında kalan üç kişi kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri, ihbarın ardından, ilk olarak çöken binanın etrafında güvenlik önlemi aldı. Daha sonra çöken binanın üzerine çıkarak dinleme yapan ekipler, göçük altında kalanları tespit ettikten sonra kırıcı, delici ve kesici makinaları kullanarak göçük altında kalan yaralıları çıkardı. Yaralılar, ambulanslarla götürüldü.

Arama ve kurtarma çalışmaları sırasında senaryo gereği çıkan yangın da ekip üyeleri tarafından hemen müdahale edilerek söndürüldü.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, tatbikata katılan tüm ekip üyelerini tek tek tebrik etti.

Olası bir afet, kaza ve toplu ölümle neticelenen her türlü olayda arama ve kurtarma faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çevik kuvvet ekiplerinin yer aldığı arama kurtarma ekibini oluşturduklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Herhangi bir uçak kazasında veya özellikle yabancıların karıştığı toplu ölüm olaylarında interpol normlarına göre ülkemizde ölen yabancıları kimliklendirmek zorundayız. Uluslararası normlarda zorunlu olan bir mevzuattır. Bu çerçevede arkadaşlarımız görevlerini yaparken İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinden hem teorik hem de pratik eğitimler aldılar. Bugün de tatbikatını yaptık. 23 kişiden oluşan iki timimiz var. Biz bu timlerimizi hem ulusal, hem de uluslararası bir takım bilgi birikimine sahip olabilmeleri için çalışmalarımız devam edecek. Çevik Kuvvet Arama Kurtarma Ekibi'nin çevik kuvvet bağlamında Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Bir afette veya diğer kazalarda il acil afet ve diğer yardım kuruluşlarıyla birlikte çevik kuvvet birimimiz de görev almaya hazır."

Tatbikata katılan ekiplere baklava ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber