KESK Karayolu Parkı'nda resim sergisi açtı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Mardin Karayolları Parkı'nda resim sergisi açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Karayolu Parkı'nda resim sergisi açtı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri Mardin Karayolları Parkı'nda resim sergisi açtı.

Karayolları Parkı'nda düzenlenen resim sergisi etkinliğine parkta oturan vatandaşlar ilgi gösterdi. Serginin açılış konuşmasını Mardin KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Can Yıldız yaptı. KESK'in sanatsal faaliyetlerle, barışa katkı sunmaya devam edeceğini belirten Yıldız, Kürt sorununda silahların sustuğu, çözüm sürecine girildiği bu günlerde, toplumun her kesiminden insanların ve demokrasilerin temel taşı olan sivil toplum kuruluşlarının bu sürece katkı sunması gerektiğini kaydetti. Yıldız, "Sanatın, toplumsal barışın tesisinin sağlanmasında çok değerli katkı sunduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle sanatsal ve kültürel faaliyetlere verdiğimiz önem, savaş çığırtkanlığı yapılan dönemde savaşı durmak için ön açıcı bir yol olduğu kadar, barış döneminde de barışın sağlanması için ön açıcı rolünü sürdürmektedir. On yıllardır, bu ülkede akan kanın durması için verdiğimiz mücadele, şimdi de kalıcı bir barışın tesisi için devam etmektedir. Bu nedenle, savaşın acımasızlığını, trajedisini, felaketini, insan psikolojisi üzerinde yarattığı tahribatları gösteren en önemli sanat dalı resimdir kanısındayız. Bu vesileyle Leyla Keskin'in eğitmenliğinde yaklaşık 5 aydan beri KESK binasında açılan resim kursunda yapılan resim çalışmalarını tüm Mardin halkına sergilemek amacıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

Resmin, insan ruhunun derinliklerinde güzele, adalete, mutluluğa, haksızlığa karşı gelmeye yaptığı göndermeler nedeniyle bir anlamda iyileştirici taraflarının olduğu tersi savunulmayacak bir gerçektir.

Bugün burada resim sergimizle beraber, halka açık yağlı boya resim yapma çalışmalarımızda olacaktır. Bu doğrultuda yapılacak resim çalışmalarının adaleti, barışı, haksızlığa karşı gelmeyi, ezilenle, emekçilerle beraber yürümeye yoldaş olacağı temennisiyle tüm yurttaşlarımızı resim yapamaya davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber