Röntgen cihazı altına kalan hastaya müdahale edilmedi iddiası

Olay, Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin C bloğundaki radyoloji bölümünde dün saat 11.30 sıralarında meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Röntgen cihazı altına kalan hastaya müdahale edilmedi iddiası

Olay, Bakırköy Dr. Sadik Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin C bloğundaki radyoloji bölümünde dün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 33 yaşındaki Emine Kulan bedensel ve zihinsel engelli çocuğu Aleyna Atan'ı (7) imam nikahlı eşi Çetin Keskin ile birlikte hastanenin ortopedi bölümüne muayeneye getirdi. Ortopedi doktoru bacak kısalığı nedeniyle çocuğun röntgen filmlerinin çekilmesini istedi. Apartman görevlisi Keskin ile karısı çocuklarının röntgenini çektirmek için radyoloji bölümüne gitti. Engelli çocuğun röntgenini çekmekte yetersiz kalan hastane çalışanı anne ve babadan yardım istedi. Personel anne ile babanın Aleyna Atan'ı film çekildiği sırada tutmasını istedi. İddiaya göre film çekildiği sırada Emine Kulan'ın üstüne röntgen cihazı düştü. Cihazın altında kalan Kulan ağır yaralandı. Kazanın ardından kadın aynı hastanede ameliyata alındı. Talihsiz kadın hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

*Hastanede feci ölüm: 3 personel göz altına alındı/ Video

Emine Kulan'ın yakınları ölüm haberini alır almaz hastaneye akın etti. Yakınlarının hastaneden şikayetçi olması üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Savcı ve olay yeri inceleme ekipleri radyoloji bölümünde incelemede bulundu. Polis, konuyla ilgili 3 hastane personelini gözaltına aldı. Kulan'ın cesedi hastane morgundan alınarak cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otposinin ardından Emine Kulan'ın memleketi Zonguldak'ta toprağa verileceği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

"EŞİME YAKLAŞIK YARIM SAAT MÜDAHALE EDİLMEDİ"

Eşi Emine Kulan'ı kaybeden Çetin Keskin, Hastanede film çektirirken benim eşim röntgen cihazının arasına sıkıştı. ve yaklaşık yarım saat müdahale edilmedi. Hasta bakıcılar geç geldi. Hasta bakıcıların malzemeleri eksikti. ve yarım saatte yattığı yerde müdahale edildi. Bu hiç kimsenin umurunda olmadı. Bu ihmalkarlıktan dolayı ben eşimi kaybettim. Bu hastanede çok büyük bir ihmalkarlık var. Olay saat 11.30 sıralarında oldu. Yarım saat sonra da müdahale edildi. Röntgen odasında sadece bir personel vardı. Hastane personeli röntgen çekimi sırasında çocuğu tutmamız gerektiğini söyledi. Biz de tutmak zorunda kaldık. O esnada eşim sıkıştı. Sonrasında da yaşamını yitirdiö diye konuştu.

"DAVACIYIM ELİMDEN NE GELİRSE YAPACAĞIM"

Olayla ilgili Ataköy Polis Merkezi'ne ifade verdiğini belirten Keskin, 'Bunların hepsinin hakkını arayacağım. Davacıyım, şikayetçiyim elimden ne gelirse yapacağım. Başkaları böyle mağdur durumda kalmasın. Hastane yetkilileriyle görüşmedim, görüşmek de istemiyorum. Hakkımı hukuki yollardan arayacağım. Bu olay oldu, o sırada hiçbir tane de sorumlu yoktu. Hastane hakkında suç duyurusunda bulundumö dedi.

"SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Hastanede üzerine röntgen cihazı düşüp ölen Emine Kulan'ın kardeşi Mevlüt Kulan, kız kardeşinin çocuğunun röntgenini çektirmeye gittiğini söyleyip, "7 yaşında çocuk, masanın üzerinde röntgen çekilirken, kardeşimin üzerine cihaz düşmüş. İki demirin arasında kalınca birçok yeri parçalanmış. Hastanede olağanüstü hal ilan edilmiş. Farklı yerlerden doktorlar gelip, müdahale etmişler. 6 saat ameliyatta kaldı. Kurtaramadılar. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber