Orman yangını!.. İzmir-İstanbul yolu ulaşıma kapandı

MANİSA ve İzmir’i birbirine bağlayan karayolunun Sabuncubeli mevkiinde saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle İzmir -İstanbul yolu ulaşıma kapandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman yangını!.. İzmir-İstanbul yolu ulaşıma kapandı

Yangın yolun her iki tarafını da etkilerken, zaman zaman dumanlar yüzünden trafik de aksadı. Şiddeti saatte 40 kilometreyi bulan lodos nedeniyle yangın çam ormanlarının yoğun olduğu bölgede yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, şiddetli rüzgar ve nem oranının düşük olması çalışmaları güçleştiriyor.


BODRUM'DA DA YANGIN VAR

Bodrum'da Yalıkavak ve Turgutreis beldelerinde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Yalıkavak beldesi Değirmenler mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, bölgedeki bir inşaat şantiyesine de sıçradı. Şantiye alanındaki tahtaların tutuşmasıyla yangın daha da büyüdü.

Yangına Bodrum, Turgutreis, Ortakent, Yalıkavak belediyeleri itfaiye ekipleri ve Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile müdahale edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları, kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Yerleşim yerlerine de yaklaşan yangına vatandaşlar, bahçe hortumlarıyla müdahale etmeye çalıştı.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, yangın bölgesine giderek yangını söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Saruhan, yangının çıkış nedenini araştırdıklarını söyledi.

- Turgutreis'te de yangın devam ediyor

Turgutreis beldesine bağlı Kadıkalesi mevkisinde de makilik alanda yangın çıktı. Yangına Turgutreis Belediyesine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yerleşim yerlerine çok yakın bir alanda etkili olan yangın, vatandaşlarda peniğe neden oldu.

Jandarma ekipleri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölgede önlem aldı.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, yangın söndürme çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber