Ağrı eski Vali'sine hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2006 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Ağrı ve Muğla Valisi Lütfü Yiğenoğlu, "akaryakıt kaçakçılığına göz yumarak görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle 6 ay hapis, 3 ay memuriyetten men ve 60 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Yiğenoğlu'nun yargılanmasına Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Davanın bugünkü karar duruşmasına Yiğenoğlu ve avukatı Bülent Acar katıldı. Duruşmada söz alan Avukat Acar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bozma ilamı doğrultusunda zararın belirlenmesi ve bu nedenle soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Zarar tespiti yapılmadan varsayımla hareketle müvekkilinin cezalandırılamayacağını öne süren Acar, müvekkilinin beraatını istedi.

Yiğenoğlu da üzerine atılı suçu kabul etmeyerek mahkemeden beraatını talep etti. Kararını açıklayan yüksek mahkeme, Vali Yiğenoğlu'nu görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 6 ay hapis, 3 ay memuriyetten men ve 60 YTL adli para cezasına çarptırdı.

Daha sonra cezası 408 YTL adli para ve 2 ay 27 gün memuriyetten men cezasına çevrilen Yİğenoğlu'nun bu cezası sanığın duruşmadaki tutumu göz önüne alınarak ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber