Mobil hastane hazır

MUĞLA'da deprem ve diğer doğal afetlerde faaliyete geçecek olan mobil şişme çadır hastane kısa sürede kurularak hazır hale getirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mobil hastane hazır

506 metrekarelik kapalı alanı kapsayan hastanede ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Muğla'ya gönderilen mobil şişme çadır hastane, Kışla Parkı'nda basın mensuplarına tanıtıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "İlimizin tamamı 1. derece deprem bölgesi. Herhangi bir afette hastanelerimizde zarar görebilir ve verilen sağlık hizmetleri sekteye uğrayabilir" dedi.

Mobil hastanenin 8 şişme çadırdan oluştuğunu belirten Müdür Tekin, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın acil ve olağandışı durumlar ile doğal afetlere hazır olma kapasitesinin en üst seviyede olması amacıyla, mobil şişme çadır hastane ve donanımları belirli illerin sağlık müdürlüklerine tahsis etmiş olup, bunlardan biride bize gönderildi. Kompresörlerle yaklaşık 2 saat içerisinde kullanıma hazır hale gelen mobil hastanemiz, toplam 506 metrekare alana ve 40 yatak kapasiteye sahip. Hastanemiz, 72 metrekare olan 6 ana çadır, 30 metrekare dekontaminasyon çadırı ve 44 metrekare ara bağlantı çadırı olmak üzere toplam 8 şişme çadırdan oluşuyor. Seyyar hastane içerisinde laboratuvar, röntgen, acil, gözlem, yoğun bakım ve ameliyathane üniteleri kurulabilmektedir. Bakanlığımızca mobil hastane iç donanımları partiler halinde alımı yapılmakta olup henüz ilimize tahsisi yapılmamıştır."

Mobil hastanede ısıtma, soğutma sistemleri, aydınlatma, su ve havalandırma gibi bütün özelliklerin mevcut olduğuna da dikkati çeken Tekin, "Dekontaminasyon çadırında herhangi bir nükleer, biyokimyasal veya biyolojik tehlikede hastaların bu tür maddelerden uzaklaştırılacağı kimyasal yıkama ve arındırma tertibatı da bulunmaktadır" dedi.

Tekin, Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nde (UMKE) görevli 54 gönüllü sağlık personeliyle mobil hastanenin yılda en az bir kere kurulumunun yapılacağını vurguladı.

Mobil hastanenin tanıtımına Tekin'in yanı sıra Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Gürbüz Uçar, Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber