KESK Başkanı Evren, kendini savundu ve kastının din veya inançlar olmadığını belirtti.

Haber Giriş : 14 Aralık 2003 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Başkanı Evren, kendini savundu ve kastının din veya inançlar olmadığını belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Kuran Kursları Yönetmeliği hakkında yaptığı konuşmanın amacından saptırıldığını ve bazı basın yayın organlarının kendisi hakkında karalama kampayası başlattıklarını belirterek, dava açacağını söyledi.

Evren, Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Eczacılar Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla ilgili olarak hakkında başlatılan kampanyanın, inananların inaçlarını istismar etmeyi, dini duyguları yanlış yönlendirmeyi, kendisi ve konfederasyonu açıktan hedef haline getirmeyi amaçladığını bildirdi. Evren, demokratik kitle örgütleri ve sendika genel başkanlarının ülkenin gündemine ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade etmek hakkına sahip olduğunu ve kendisinin bu hakkı kullandığını söyledi. Konuşmasında, insanların inançlarına ve dini duygularına yönelik herhangi rencide edici bir ifade kullanmadığını söyleyen Evren, kimi basın yayın organlarının kendisinin bu konuşmasından yola çıkarak, zorlama yorumlarla halkı tahrik etmeye yönelik kampanya başlatıldığını ileri sürdü.

Eczacılar Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ile ilgili olarak Evren, ''Kamu Yönetimi Yasa Tasarısı üzerine görüşlerimi açıkladıktan sonra İnsan Hakları Haftası nedeniyle çocukların çalıştırılmasına dair kimi yorumlar yaptım. Türkiye'deki hak ihlallerini ve gelir dağılımındaki adeletsizliğin altını çizdim. Çocukların ucuz işçi olarak çalıştırıldıklarından bahsettim. Hükümetin bu sorunu çözmesi ve gerekli tedbirleri alması gerekirken, Kuran Kursu Yönetmeliği'inde değişiklik yaparak, ağırlıkla çocuklara dönük girişimde bulunduğunu belirttim ve bu uygulamayı eleştirdim. Bugünkü sorunları çözemeyenlerin, 1400 yıl öncesine ait fikirlerle hareket ederek yönetmelik değişikliği yapıldığını söyledim'' dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber