Korkuteli'nde muhtarlara 'kene' uyarısı

Antalya'nın Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarına, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korkuteli'nde muhtarlara 'kene' uyarısı

Korkuteli Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Sorumlu Dr. Ahmet Turan Şahin tarafından ilçeye bağlı köy muhtarlarına kene ile mücadele ile ilgili bilgi verildi. Hastalıktan korunma ve mücadele konusunun anlatıldığı

toplantıda muhtarlara tedbirli davranmaları, olası kene ısırması vakalarında mutlaka sağlık kurumuna müracaat etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Dr. Ahmet Turan Şahin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını sinevizyon destekli sunumla anlatırken,

"Vücudu ısırmış bir keneyi asla çıplak elle çıkarmaya çalışmayın. Kenenin üzerine kolonya ve benzeri şeyler dökmeyin. Sigara veya ateş ile çıkarmaya çalışmayın. Siz böyle bir davranış sergilerseniz, kene yapışık olduğu vücuda kusma yapacaktır ve hayati tehlike oluşturur" diye konuştu.

Dr. Şahin, vatandaşların çalışma esnasında beyaz veya açık renkli kıyafetleri tercih etmesini isteyerek, "Bu giysilerde kenenin görülmesi daha kolay olur. Ayrıca çalışma esnasında mümkün olduğunca çoraplar pantolon veya giysilerin üzerine çekilerek kenenin vücuda girmesi engellenebilir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber