20/01/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.30'da, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Valiler Kararnamesi ile yeni görev yerlerine atanan valileri kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te AB Büyükelçileri ile yemekli bir toplantıda bir araya gelecek.

TBMM gündemi
- CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ankara'da saat 09.00'da, kuş gribi hastalığıyla ilgili olarak, 81 ilin vali, sağlık müdürü, tarım müdürü, çevre ve orman müdürlerinin hazır bulunacağı toplantıya katılacak
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara'da saat 10.00'da, ceza infaz kurumlarında üretilen ürünlerin beğeniye sunulacağı serginin açılışını yapacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 10.00'da, 'Türkiye'deki Çocuklar İçin İyi Bir Yönetişim Korunma ve Adalete Doğru Projesi'nin tanıtım törenine, saat 13.00'te de, kuş gribi hastalığı konusunda alınacak tedbirlerin konuşulacağı valiler toplantısına katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 09.30'da, 'Türkiye'deki Çoçuklar İçin İyi Bir Yönetişim Korunma ve Adalete Doğru Projesi'nin tanıtım törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 11.00'de, Irak'a yönelik uluslararası fuarın Gaziantep'te yapılmasına ilişkin Irak Ticaret Bakanlığı ile yapılan protokolün imza törenine katılacak. Tüzmen, saat 15.00'te ABD Büyükelçisi Ross Wilson'u kabul edecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 11.30'da, Türkiye-Tacikistan İş Forumu toplantısına katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çin'deki temasları ve kuş gribi sorunu ile ilgili olarak, saat 15.00'te İstanbul Ceylan Otel'de basın açıklaması yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Avcılar ve Bakırköy Belediye Başkanları'nın da katılacağı bir muhtarlar toplantısı düzenlenecek. Toplantı, saat 18.30'da, Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, saat 13.00'te Büyükşehir Belediyesi önünde, "İstanbul Hiç Bu Kadar Sahipsiz Kalmamıştı" başlıklı bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısı düzenleyecek.
- Gazi Üniversitesi tarafından, saat 09.30'da, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov'a uluslararası ilişkiler fahri doktora unvanı verilecek
- EPDK tarafından, saat 14.30'da Kars-Ardahan doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi yapılacak.
- Eğitim-Sen üyeleri, Ankara'da saat 13.30'da basın açıklaması yapacak.
- İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der tarafından Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenlecek.
- ESP'liler, saat 12.00'de Kadıköy Altıyol'da, M. Ali Ağca'nın tahliyesi ve Şemdinli olayları hakkında bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul'da Gençlik Suçlarına Karşı Önlemler Toplantısı, 14.00-16.30 saatleri arasında, Şişli Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapılacak.
- YTÜ tarafından düzenlenecek ERATO Projesi sempozyumu, 09.30-17.00 saatleri arasında, Beşiktaş'taki YTÜ Oditoryumu'nda yapılacak.
- Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası tarafından düzenlenecek, Nasuh Mahruki'nin de konuşmacı olarak katılacağı, "Enkaza İlk Müdahale ve Tahkimat" konulu eğitimle ilgili basın toplantısı, saat 09.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.
- Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kaan Kırali, saat 14.00'te Çapa Kan Merkezi'nde, kan sorunu konulu bir toplantı düzenleyecek.
- Mart ayında düzenlenecek olan "Türkiye ile Rusya Arasında İmzalanan Dostluk ve Kardeşlik Anlaşmasının 85. Yıldönümü Törenleri" tanıtım gecesi, saat 17.00'de, Taksim Gümüşsuyu Caddesi'ndeki Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- 15 Aralık 2005 tarihindeki parlamento seçimlerinin sonuçlarının henüz açıklanmadığı Irak'ta koalisyon hükümeti için görüşmeler devam ediyor. Seçim Kurulu'nun, sonuçları açıklaması bekleniyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer faaliyetlere başlamasının yankıları devam ediyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) konuyu görüşmek üzere 2 Şubat'ta olağanüstü toplanma kararı alırken, ABD'li Senatör Evan Bayh, İran'a yaptırımların yer aldığı çözüm önerisini açıklayacak.

Şaron'un sağlık durumu
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yaklaşan Filistin seçimleri
- Filistin Parlamentosu seçimlerine az bir süre kalırken, seçime katılacak gruplar çalışmalarına devam ediyor.

Portekiz'de Devlet Başkanlığı seçimleri
- Portekiz'de Pazar günü yapılacak olan ve 6 adayın yarışacağı Devlet
Başkanlığı seçimlerinin kampanya süresi sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber