Diyarbakır'ın yeni Valisi Kıraç: evime geldim

İZMİR Valiliği'nden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Cahit Kıraç, bugün kente gelerek görevine başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'ın yeni Valisi Kıraç: evime geldim

Kıraç, "Benim en güzel yaz tatillerim bu coğrafyada geçiyor. Bu coğrafyanın çocuğuyum, kardeşlerim annem bu bölgedeler. İnsan kendi evine giderken sıkılır mı? Ben evime geldim" dedi.

Valiler Kararnamesi ile İzmir'den Diyarbakır Valiliği'ne atanan Cahit Kıraç, bugün kente gelerek görevine başladı. Valiliğe gelen Kıraç'ı kaymakamlar, kurum müdürleri karşıladı. Toplantı salonunda açıklama yapan Kıraç, Diyarbakır halkına en iyi hizmeti vermek için geldiğini ve bölgeye yabancı olmadığını, 1986-1987 yılları arasında Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde kaymakamlık görevi yaptığını söyledi. Kentte görevli tüm kamu, kurum müdürlerinden projeler, yatırım kaynakları, yapılacak görevler ve kaynaklarla ilgili brifing alacağını belirten Kıraç, "Bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırım önceliklerinin ortaya çıkması için çalışmaları hemen başlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti yatırım programına girmesi, süresinde bitirilmesi, devam eden işlerin ödenek akışlarının boyutlarının incelenmesi için hep birlikte bir gayret göstereceğiz. Tüm çalışmalarımızın ana kaynağını bilgi ve sevgi unsuru oluşturacaktır. Onun için arkadaşlarımızın bütün unsurlarını sevgiye dayalı bilgiyle yoğunlaştırmalarını öncelikli olarak istirham edeceğim" dedi.

Vali Kıraç, Elazığlı olduğunu ve bölge insanının yapısını, güzelliğini ve insan sevgisini çok iyi bilen bir kamu görevlisi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bana tebliğ edilen Diyarbakır Valiliği görevimi de insanı merkez alan, insani değerlere dayanan bir anlayışla, hoşgörülü diyalog düzeyinde ifade etmeyi, bunun böyle paylaşılması gerektiğini belirtiyorum. Bölgemizin son 30 yıldır bir kan kaybı var. Çok değerli bir süreç başladı, barış süreci, bu sürecide hep beraber insani değerleri önde tutarak ve akan kanın durmasında hep beraber olursak bundan mutluluk duyacağız. Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz, bugün her zamankinden daha fazla toplumsal barışa ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Böyle bir süreçte sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki zorlu coğrafyalarda var olabilmenin büyümenin, güçlü ve kuvvetli olabilmenin temel koşuşlu farklılıklarımızı anlamak, kabullenmek, hoşgörüyle zenginleşmesini sağlamaktır. Kimliklerimizin ayrıştırıcı özelliklerini değil, bunların tamamlayıcı ve belirleyici özelliğini esas alarak birleştirici, sorunlarımızla mücadele etmek zorunda olduğumuzu asla unutmamak gerekmektedir. Bizi birbirimize bağlayan birlikteliğimiz pekiştiren en sağlam bağ olarak görülen ortak kültür ve zengin kültürel değerlere sahip olduğumuzda herkes tarafından görülmektedir. Bu kültürel zenginliklerimizin öne çıkarılması diyalog ve hoşgörüye dayalı farkındalıklar çerçevesinde gerçekleştirilmesi, insanlarımızın biri biriyle olan bağını, ilişkilerini güçlendirebilecek bir zemin olarak değerlendirmekteyim. Farklılarımızı değerlendirirken, hepimizin bir parçasının diğerimiz de olduğunu asla unutmamız gerekmektedir. Birbirimizi iyi anlayabildiğimiz, birbirimize tahammül edebildiğimiz ölçüde birçok olumsuzluğun önüne geçebileceğimiz, ülkemizi sosyal ve ekonomik yönden gelişmiş ülkeler seviyesine daha süratle çıkarabileceğimize inanıyorum."

Kıraç, birlikte huzur, barış, hoşgörü içerisinde bir yaşam sürmenin imkanlarını öncelikli iş olarak gördüğünü belirterek, "Esasen insan olarak insan olmanın gereği ve doğal sonucu olan sahip olduğumuz farklılıkları bir çatışma, kavga ve husumet nedeni olarak göstermek yerine bu farklılıkların ortaya koyduklarını yaşatmak, ön yargılardan ve hoşgörüsüzlüklerden kaynaklananların çözümünü de kolaylaştıracağını bilmemiz gerekiyor" dedi.

Diyarbakır'ın gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan her türlü dinamiğin kendi bünyesinde olduğunu sözlerine ekleyen Kıraç, kentin coğrafi, sosyo ekonomik yapısıyla kendine has özelliklere sahip olan bir şehir olduğunu söyledi. Kentin ekonomik, sosyal, tarihi ve kültürel değerlerini örnekler vererek sıralayan Kıraç, sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm alanında gelişmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ve elerlinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Bir gazetecinin kente atanmasından mutlu olup, olmadığı sorması üzerine Kıraç, "Benim en güzel yaz tatillerim bu coğrafyada geçiyor. Bu coğrafyanın çocuğuyum, kardeşlerim annem bu bölgedeler. Kendi evimizden biz sıkılmayız. Yaz tatillerinde hep buralarda geçirdik biz, Avrupa'ya falan gitmedik. İnsan kendi evine giderken sıkılır mı? Ben evime geldim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber