10 yaşındaki kıza cinsel istismara 15 yıl hapis

ZONGULDAK'ta, 4 yıl önce 10 yaşındaki B.A.Ç. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 60 yaşındaki İrfan Tekin, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yaşındaki kıza cinsel istismara 15 yıl hapis

Ocak 2009'da meydana gelen olayda, babasının cezaevinde, annesinin ise İstanbul'da yaşaması nedeniyle babaannesinin yanında kalan B.A.Ç., iddiaya göre olay günü Zonguldak'ta bir arkadaşının yanına gelen annesini görmeye gitti. Evde annesini bulamayan B.A.Ç., eskiden komşuları olan İrfan Tekin ile karşılaştı. İrfan Tekin, evine götürdüğü küçük kıza cinsel istismarda bulundu. Babaanne C.Ç., İrfan Tekin'in evinde olduğunu öğrendiği torununu polislerle eve giderek aldı. Küçük kızın, evde yaşadıklarını anlatması üzerine babaannesi polise şikayette bulundu.

Gözaltına alınarak tutuklanan İrfan Tekin, avukatının itirazı üzerine 1 hafta sonra delil yetersizliği nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İrfan Tekin hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla dava açıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanık, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği küçük kız ise duruşmaya katılmadı.

Daha önceki ifadelerinde, önceden tanıdığı B.A.Ç.'yi üşüdüğü için evine aldığını ileri sürerek suçlamayı kabul etmeyen sanık İrfan Tekin, son sözü sorulduğunda da "Hiçbir suçum yok. Elimi sürmüş değilim. Kendisi torunum yaşında. Adalete güveniyorum" dedi. Olayı, 'Çocuğun basit cinsel istismarı' kapsamında değerlendiren mahkeme, sanığa, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu ile toplam 15 yıl hapis cezası verdi. Duruşma salonunda tutuklanan sanık İrfan Tekin, cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber