Üniversiteden etik haftası açıklaması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Türer Etik değerlere saygı ve bağlılık, toplumsal barış ve huzurun en temel sebeplerinden biri olduğunu söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteden etik haftası açıklaması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Türer Etik değerlere saygı ve bağlılık, toplumsal barış ve huzurun en temel sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Türer Etik Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, "Etik değerlere saygı ve bağlılık, toplumsal barış ve huzurun en temel sebeplerinden biridir. Özellikle kamu kurumlarında etik kurallara ve değerlere çok daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Çünkü bizler devletin bize emanet ettiği kamu kurumlarının en iyi şekilde işlevini yürütmesinden sorumluyuz. Bu nedenle mesleki etik kurallarına saygı duymalı, bu kuralları özümseyerek yaşantımızda yer edinmesini sağlamalıyız. Bu bilinçle hareket etmeli kamu mallarının en aktif ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlamalıyız. İnsanlarla ilişkilerimizde, hizmet, dürüstlük ve tarafsızlık anlayışıyla, nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde hareket etmeliyiz. Ancak bu sayede daha huzurlu bir toplum oluşturabiliriz. Toplum olarak her birimize önemli görevlerin düştüğünü tekrar belirtirken, Etik Haftası'nın, toplumumuzda etik değerlerin daha da özümsenip hayata geçirilmesine vesile olmasını dilerim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber