Denizde kaybolan kişinin cesedi giyinik olarak bulundu, cinayet şüphesi arttı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 18 Mayıs'ta birlikte alkol aldığı arkadaşları 33 yaşındaki Dilşah A. ve 19 yaşındaki Kaan U. ile tekne kiralayıp denize açılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 35 yaşındaki Yusuf Süzer'in cesedi bu sabah devriye gezen sahil güvenlik botu tarafından bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizde kaybolan kişinin cesedi giyinik olarak bulundu, cinayet şüphesi arttı

Tutuklanan Dilşah A.'nın, yüzmek için denize girdikten sonra kaybolduğunu söylediği Süzer'in üzerinde kıyafet ve ayakkabısının bulunması cinayete kurban gittiği ihtimalini güçlendirdi.

Mudanya'da 18 Mayıs Cumartesi sabahı, birlikte alkol aldığı arkadaşları Dilşah A. ve Kaan U. ile Arnavutköy Limanı'nda kayık kiralayıp denize açılan Yusuf Süzer'den o günden sonra haber alınamadı. Yusuf Süzer'in kardeşi Serdar Süzer, ağabeyine ulaşamayınca birlikte olduğunu bildiği Mudanya'da ilkokul öğretmeni olan Dilşah A.'yı aradı. Dilşah A.'nın, "Tekne ile açıldıktan sonra Yusuf ve Kaan yüzmek için denize girdiler. Şakalaşıyorlardı. Sonra Yusuf kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık. 'Belki bize şaka yapmıştır. Kıyıya çıkıp eve dönmüştür' diye düşündük. Geri döndük" sözleri üzerine Serdar Süzer polise başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine polis Yusuf Süzer'in birlikte alkol aldığı Dilşah A. ile Kaan U.'yu gözaltına aldı. Yapılan sorgulamasında Dilşah A'dan farklı ifade veren Kaan U. "Biz teknede otururken Dilşah bir anda Yusuf'u denize itti. Yusuf sonra kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık" dedi.

KADIN TUTUKLANMIŞTI

İfadeleri alınan iki şüpheli cinayet suçlamasıyla adliyeye çıkartıldı. Bir ilkokulda öğretmenlik yaptığı öğrenilen Dilşah A. tutuklanırken Kaan U. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ve Yalova Polisi'nin denizde yaptığı aramalarda Yusuf Süzer'e ulaşılamadı.

CESET GİYİNİK HALDE BULUNDU

Yusuf Süzer'in cesedi bugün Mudanya İrtibat İskelesi'nin bir mil açığında devriye gezen 133 Nolu Sahil Güvenlik Botu'ndaki görevliler tarafından bulundu. Üzerinde kıyafetleri ve spor ayakkabısı bulunan, kimliği cebinde olan Yusuf Süzer'in cesedi sahile çıkartıldı. Ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Süzer'in cesedi kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Verdiği ifadede Yusuf Süzer'in yüzmek için denize girdiğini söyleyen tutuklu Dilşah A.'nın söylediklerinin aksine, Süzer'in üzerinde kıyafet ve ayakkabısının bulunması, kimliğinin cebinden çıkması cinayet ihtimalini kuvvetlendirdi.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber