Çiçek: Bakanlık yargıya karışmaz

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yanlış infaz hesabı yaparak Ağca'nın erken tahliyesine neden oldukları iddia edilen hakim ve savcılar hakkında soruşturma açılmayacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Çiçek, "her farklı düşünmeye soruşturma açılmaz" dedi.

Hukukun tabiatında farklı düşünme olduğunu vurgulayan Çiçek, "farklı kararlar, düşünceler çıkabilir. Her fark soruşturulamaz. Öyle olursa bu ülkede hakim ve yargı görev yapamaz" diye konuştu.

Yargıya siyasetin karıştırılmasının doğru olmadığını belirten Çiçek, "bakanlık olarak herhangi bir yetkimiz yoktur, olmaması gerekir. Bu yargının işidir" dedi.

Adalet Bakanı Çiçek, Türkiye'de hukuk birliği olduğunu yineleyerek, "tartışılan konu sanki Adalet Bakanlığı'nın onayı gerekiyor gibi algılanıyor. Ama bu yanlıştır. Yargıya siyasetin karışması hukuki değildir" diye konuştu.

"Kimsenin yargıya emir verme yetkisi yoktur "diyen Çiçek, "herkesin yetkisini isabetli kullanması lazım. Hiçbir organ, kaynağını anayasadan almayan bir yetkiyi kullanamaz" açıklamasını yaptı.

Çiçek, "bakanın yetkisinin ne zaman, nerede ve hangi şartlarda kullanıldığı bilinmelidir. Bir yetkiletimizi yasalar çerçevesinde kullandık, yasaları eksiksiz uygulamaya çalıştık" ifadesini kullandı.

AB tarama sürecinde yargının daha fazla öne çıkıcağını belirten Bakan Çiçek, "kim ne yazacaksa anayasaya bakmalı, uygulamalara bakmalı. Ona göre bir değerlendirme yapılmalı. İnsanların yorum yapması için doğru bilgi gerekir" dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber