Komisyon Başkanı : OMÜ Rektörü Bernay ile husumetim yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki (OMÜ) iddiaları araştırmak amacıyla kurulan araştırma komisyonunun başkanı Cemal Yılmaz Demir, bazı CHP'li komisyon üyelerini, "toplantının başından bugüne kadar konunun özüne inemeden taraflı davranmakla" suçladı. Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'la bir husumeti olmadığını ve Rektör'ü mahkemeye vermediğini söyledi. OMÜ'deki keyfi yönetim, kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarına ilişkin kurulan komisyon, 4 ay süren çalışmasını tamamladı. Samsun'da yaptıkları son toplantıda, Rektör Prof. Dr. Bernay'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin bilgisine başvuran Komisyon, raporu yazmaya başladı. Çalışmalarını AA muhabirine değerlendiren AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, çalışmaları sırasında bazı CHP'li üyelerin sürekli olarak eleştirilerde bulunduğunu ifade etti. Demir, "Bazı CHP'li arkadaşlarımızın, çalışmaları, olması gereken noktadan başka noktaya kaydırma girişimleri vardı, toplantının başından bugüne kadar, konunun özüne inemeden taraflı davrandıkları kanaatindeyim" dedi.

"CHP'LİLERİN ELEŞTİRİLERDEN RAHATSIZIM"

Sadece başkan ve sözcünün toplantılar hakkında açıklama yapabileceği yönünde karar almalarına rağmen, CHP'li üyelerin açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Demir, "CHP'lilerin yaptıkları haksız ve subjektif eleştirilerden rahatsızım. İşin nezaketi gereği bugüne kadar cevap vermedim" diye konuştu. Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada amaç, her ne pahasına olursa olsun iddiaların üstünü örtmek ve incelenmesine engel olmaya çalışmaksa; bunda kimse başarılı olamaz. Bizim amacımız, üniversite yöneticilerini sebepsiz yere töhmet altına almak değil. Üniversiteyi herkesten daha çok seviyorum.

Samsun Milletvekili olarak bilimsel yayın ve akademik çalışmalar itibariyle, OMÜ'nün Türkiye'deki üniversiteler arasında daha ön sıralarda bulunmasını herkesten çok isterim. Üniversiteyle ilgili sevgimi, iyi niyetimi ters tepmeye kimsenin hakkı yok. Bunun, siyasi geleceğimle de hiçbir ilgisi yok."

ÜNİVERSİTE ÜZERİNDEKİ GÖLGE

Demir, "19 Mayıs Üniversitesi üzerinde bir gölge varsa, bunu araştırıp ortaya çıkartmak ve tedbirleri almak konusundaki gayretlerimi sürdüreceğim" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Bernay'ın, komisyon çalışmalarının başından itibaren kendisi ve komisyon uzmanı Cem Baş'a yönelttiği eleştirilerin "yıpratma amaçlı" olduğunu savunan Demir, Bernay'ın, kendisiyle mahkemelik olan öğretim üyelerinin komisyona bilgi vermelerinden bile rahatsız olduğunu söylediğini kaydetti.

Cemal Yılmaz Demir, "Sayın Rektör, uzmanın karşısında oturmasından psikolojik olarak etkilendiğini, rahatsız olduğunu belirtecek kadar komisyon çalışmalarına müdahale etme eğilimi göstermiştir. Sayın Bernay'la bir husumetim yoktur, mahkemeye de vermedim" diye konuştu.

"GELEN BELGE SAYISI 1 MİLYON DEĞİL, 300 BİN"

Üniversiteden komisyona gelen belge sayısının, Bernay'ın söylediğinin aksine 1 milyon değil, yaklaşık 300 bin olduğunu ifade eden Demir, bu belgelerin fotokopi masrafının yaklaşık 10 milyar lira tutacağını söyledi.

Komisyon Başkanı Demir, "Üniversiteyi rektörden daha çok seviyorum. Sağcısı, solcusu bütün bilim adamlarını seviyorum. Gerçek Atatürkçü, Atatürk'ün adını sıkça telaffuz ederek, onun arkasına sığınarak yanlış işler yapanlar değildir. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar, işleri yapanlar ve yaptıranlardır" diye konuştu.

Bu işin sonuna kadar arkasında olduğunu, YÖK'ün rektörü korumaya devam edebileceğini ifade eden Demir, "YÖK'ün de bu milletin mahşeri vicdanında bir gün hesap vereceğini kimse unutmamalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber