Tecavüz davası sanığına gasptan tutuklama

SİVAS'ta geçen hafta gasp olayına karıştığı için tutuklanan Ufuk K.'nın, iki yıl önce bir kadına ormanda tecavüz davasında cinsel ilişkiye girmediği halde suça iştirakten çarptırıldığı 10 yıl 11 ay hapis cezasının da Yargıtay'da onandığı ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tecavüz davası sanığına gasptan tutuklama

Gasptan tutuklanan 26 yaşındaki Ufuk K.'nın Yargıtay'ın da onadığı mahkumiyetine neden olan olay 2 yıl önce Sivas'ta meydana geldi. Ufuk K., 25 yaşındaki Gökan K. ve 26 yaşındaki Doğan B. ile birlikte 14 Temmuz 2011 tarihinde alkol aldıktan sonra önceden tanıdıkları 27 yaşındaki H.B. adlı kadınla buluştu. Otomobile aldıkları genç kadını kent dışındaki dağlık bir alana götüren bu kişilerden Doğan B. ve Gökhan K. otomobilde sırayla tecavüz etti. Sıra kendisine gelen Ufuk K. ise ilişkiye girmek istemedi. Tecavüze uğrayan kadını teskin eden Ufuk K., bunu diğer arkadaşlarına söylememesini ve ilişkiye girmiş gibi anlatmasını isteyerek, genç kadını teselli edip, kendisini koruyacağını söyledi. Ardından kente getirilip bırakılan H.B. polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan kişiden Gökhan K. ve Doğan B. tutuklandı. Ufuk K. ise tutuksuz yargılandı.

Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mağdur H.B. iki gencin kendisine tecavüz ettiğini, ancak Ufuk K.'nın tecavüz etmediğini ifadesinde anlattı. Buna karşın mahkeme heyeti 26 Ekim 2011 tarihli kararında cinsel ilişkide bulunan Doğan B. ve Gökhan K.'ye toplu halde cinsel saldırı eyleminden 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verirken, Ufuk K.'ya ise diğer sanıkların yanında bulunarak kadının direncinin kırılmasına neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını, Yargıtay Başsavcılığı'nın itirazına rağmen aynen onadı. Karar infaz savcılığına henüz bildirilmediği için tutuksuz olan Ufuk K. cezaevine girmedi.

BU KEZ GASP İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Sivas'ta film ve müzik DVD'si satan işyeri bulunan ve cinsel ilişkiye girmediği tecavüz davasında mahkum olan Ufuk K., bu kez kentte geçen hafta meydana gelen silahlı gasp olayının şüphelilerinden biri olarak tutuklandı. Kentte internet üzerinden bahis oynatarak çok para kazandıkları ileri sürülen 2 kişiyi silahla alıkoyarak 7 bin 950 lirasını gasp ettikleri iddiası ile 7 şüpheli gözaltına alındı. 7 kişiden 5'i önceki gün çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan gasp şüphelileri arasında tecavüz davası nedeni ile 10 yıl 11 ay hapis cezası alan Ufuk K. da yer aldı.

AİLESİ ÇARESİZ

Ufuk K.'nin Sivas'ta yaşayan ailesi üst üste gelen mahkumiyet ve tutuklama nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Ufuk K.'nın babası Y.K. 2011'de yaşanan olayda oğlunun tamamen suçsuz olmasına karşın sadece o otomobilin içinde bulunması nedeni ile ceza aldığını ileri sürdü.

Olayda mağdurla hiç bir teması olmamasına, aksine korumasına rağmen ceza aldığını belirten Y.K., oğlunun başından bir evlilik geçtiğini ve eşinden boşandığını, daha sonrasında ise psikolojisinin bozulduğunu belirtti.

Son yaşanan gasp olayında ise oğlunun yine sadece arkadaşlarının yanında bulunması nedeni ile tutuklandığını kaydeden Y.K., "Onun suça karıştığına inanmıyorum" dedi.

Ufuk K.'nın boşandığı eşinden 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber