Süt üreticisine destek artacak

Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği, üye kooperatiflerin başkanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Süt üreticisine destek artacak

Kooperatiflerin sıkıntılarını dinlemek için toplantı düzenleyen Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu, çözüm konusunda gerekli tüm adımların atılması kararını aldı. Kooperatiflerin özellikle anaç sığır desteklemelerinde üreticinin eksik ödemeler nedeniyle şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine sıkıntılar masaya yatırıldı. Anaç sığır desteklerinden üreticinin tam olarak yararlanması için süt ölçüm cetvellerinin her ayın sonunda defterlere üretici tarafından işlenmesi gerektiğini ayrıca her ahırda en az bir düvenin "GENTÜRK" sperması ile suni tohumlama yapılması gerektiğini ifade eden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, "Ayda bir kere süt ölçümünü defterlere yazan ve döl kontrol projesine uygun spermalar kullanan işletmelerde sığır başına destekler 250 liranın üstüne çıkabiliyor. Bunlar yapılmayınca destekler 170 lira civarında kalıyor. Bu hem çiftçimiz hem de Aksaray ekonomisi açısından önemli bir kayıp. Bunu düzeltirken biz, kooperatiflerimiz ve üreticilerimiz üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Sıkıntıların belirlenmesinin ardından çözüm sürecinde yapılacaklarda karara alındı. Aksaray'a gelecek her liranın önemli olduğunu ifade eden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, "Biz bu konunun üzerine ciddi bir şekilde gideceğiz. Bir ya da iki elemanımız sırf bu işleri takip etmek için hareket edecek. Birlik görevlisi arkadaşlara kooperatiflerimiz kendi bölgelerinde her türlü desteği sağlasınlar. Üreticilerimize de destekler konusunda daha fazla bilgilendirme yapalım. Tüm işlemler zamanında ve doğru bir şekilde yapıldığında hem üreticilerimizin cebine daha fazla para girsin hem de Aksaray ekonomisine milyonlarca lira daha fazla sıcak para girdisi olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber