Polisler AÖF final sınavına giremedi

İSTANBUL'da Gezi Parkı protestoları yüzünden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler ve diğer birimlerde çalışan izinleri iptal edilen emniyet personeli bugün yapılan Açık Öğretim sınavlarına giremedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisler AÖF final sınavına giremedi

Olayların sabaha kadar devam etmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü'nün “Göreve devam” kararı yüzünden yüzlerce polis sınavları kaçırırken durum polisler tarafından sosyal medya üzerinde protesto edildi.

Bir polis “Açık öğretim sınavına girmemiz engellendi. İdarecilerden gelen baskılar yetmezmiş gibi, halk kin ve nefret duygularını polise karşı arttırdı” diye yazdı.

Taksim Gezi Parkı'nda yapılması planlanan Topçu Kışlası inşaatını protesto gösterileri İstanbul Enniyet Müdürlüğü personelini Açık Öğretim sınavlarına girememesine neden oldu. Özellikle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çalışan polisler gece boyunca çalıştıktan sonra sabah saatlerinde alınan “Göreve devam” kararı ile Açık Öğretim sınavlarına giremedikleri öğrenildi. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve çıkan olaylar yüzünden izinleri iptal olan yüzlerce polisinde açık öğretim sınavlarını kaçırdı.

İŞTE POLİSLERDEN GELEN PROTESTOLAR

Sınava girememelerini sosyal medya üzerinden eleştiren polislerden biri “Çevik Kuvvet Şube Müdürü'nün emriyle bugün açık öğretim sınavlarına giremiyoruz. Eğitim hakkımı bile alıyorlar. İdeallerimiz yıkıldı. Not. Böyle bir emir verme cesaretini nasıl bulabiliyorlar. Şube Müdürü; Eğitim anayasal bir haktır ve engellenemez. Şube müdürü kendisini anayasadan da üstün görmekte. Kınıyoruz sınava katılmak isteyen arkadaşlarımızın elinden bu alınamaz” yazdı. Başka bir polis ise “30 saatten fazla çalışan personel var Taksim'de. Aç mı? Tok mu? ihtiyaçları var mı diye soran yok. Hiç biri yetmezmiş gibi, personelin eğitim hakkı elinden alınarak. Açık öğretim sınavına girmeleri yasaklandı. İdarecilerden gelen baskılar yetmezmiş gibi, halk kin ve nefret duygularını polise karşı arttırdı. Polis de ne moral ne de motivasyon kaldı.” diye yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber