3 Haziran 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Ankara/11.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam ile olimpiyat için Türkiye'ye gelen heyeti kabul edecek. (TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas'a gidecek. Başbakan Erdoğan ve Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından bazı anlaşmaların imza törenine katılacak. İki lider ortak basın toplantısı yapacak. Erdoğan ve Benkiran daha sonra iş forumuna katılacak.

-Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Erdoğan'a eşlik edecek. (İstanbul/10.30/Rabat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-YASAMA-YÜRÜTME-SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğünce Ortaköy'de restore edilen Yahya Efendi Camisi'nin açılışına katılacak. (İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak. (Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Almanya Saksonya Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich ve beraberindeki iş adamları heyeti ile bir araya gelecek. (Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un Gelecek Stratejileri Toplantısı'na katılacak. (Trabzon/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bilgisayar ortamında, Bakanlığı kazanan adayların atama ve yerlerinin tespitine ilişkin kura çekimine katılacak. (Ankara/13.30 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye Kaymakamlığını, Ünye, Fatsa ve Perşembe belediyeleriyle partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Türkçe Olimpiyatları programına katılacak. (Ordu/10.30-20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, basın toplantısı yapacak. (Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Nahda Barajı'yla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek. (Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Çin Ortadoğu Barış Heyeti'ni kabul edecek. (Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu, İran'ın nükleer programına ilişkin hazırlanan son raporu ele alacak, Kuzey Kore ile Suriye nükleer programlarına ilişkin gelişmeleri görüşecek. (Viyana)

-EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı üretici ve tüketici fiyatları endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, Bingöl Üniversitesi Senatosu ile toplantı yapacak, akademisyenlerle görüşecek, öğrencilerle ders yapacak. (Bingöl) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- RTÜK Başkanı Davut Dursun, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliği dolayısıyla Türkiye'de bulunan öğrencilerden oluşan grubu kabul edecek. (Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Anadolu Ajansının daveti üzerine Türkiye'ye gelen savaş muhabiri Laurent Van der Stockt, AA İstanbul Bölge Müdürlüğünde katılacağı söyleşide, mesleki deneyimlerini ve yakın zamanda döndüğü Suriye'ye ilişkin gözlemlerini paylaşacak. (İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

-SPOR

1- Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) 4. tur maçları oynanacak. (Paris) (Fotoğraflı)

2- Türkiye'de düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılacak milli takım, İstanbul'da toplanacak. (İstanbul /19.00) (Fotoğraflı)

3- İspanya'nın Barcelona takımı, yeni transferi Neymar için Camp Nou Stadı'nda imza töreni düzenleyecek. (Barcelona/14.00) (Fotoğraflı)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber