Hikmet Özdemir'ler karıştı, AK Partili vekil ?Hani devrimciydin?' diye suçlandı

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsim benzerlikleri nedeniyle sorun yaşayanlara bir milletvekili ve ünlü bir tarihçi de eklendi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir ile Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Masası Başkanı Hikmet Özdemir, uzun süredir isim benzerliğinin sıkıntısını yaşıyor. Ermeni sorunu hakkında bilgi almak isteyenler yanlışlıkla vekil Özdemir'i ararken, tarihçi Özdemir, 2002 seçimlerinde vekil oldu diye birçok arkadaşından tebrik mesajı almış. 2002'de milletvekili seçilen Hikmet Özdemir, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görevinde de bulunmuş eski bir bürokrat. İlahiyatçı yönü ile bilinen Özdemir, birçok sivil toplum kuruluşunda önemli görevler üstlendi. Tarihçi Özdemir ise halen TTK'nın Ermeni Masası başkanı olarak görev yapıyor. İki Özdemir de profesör unvanına sahip.

Yaşanan ilk sorun, aynı tarihte YÖK'e gönderilen Hikmet Özdemir isimli iki ayrı doçentlik tezinde yaşandı. Durumu fark etmeyen görevliler, jüriye farklı tez savunmalarını sundu. Ancak karışıklık sonradan anlaşıldı ve sorun büyümeden çözüldü. İlahiyatçı Özdemir milletvekili seçilince isim benzerliğinden yaşanan karışıklıklar arttı. Tanımadığı insanlardan aldığı tebrik mesajlarının sırrını çok sonra fark etti AK Partili vekil. Tarihçi Özdemir'in yakınları, arkadaşlarının vekil olduğunu düşünerek mesaj göndermişlerdi. Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin gazeteci Derya Sazak milletvekili Özdemir'i arayarak, TTK Ermeni Masası başkanı olarak kendisinden görüş talep etti. AK Partili vekil geçen hafta da, dostlarından taziye mesajları almaya başladı. Babası yaşıyordu; ancak arkadaşları ona ?Babanız vefat etmiş, başınız sağ olsun.? diye telefon ediyordu. AK Partili Özdemir, böyle bir şey olmadığını izah etmeye çalışırken, gerçeğin yine benzer bir karıştırmadan kaynaklandığını anladı. Aslında tarihçi Hikmet Özdemir'in babası vefat etmişti.

Vekil Özdemir'in yaşadığı en ilginç olay ise aldığı bir mektup. Ahmet Yıldız isimli bir vatandaş ?1975 yılında bunu senden aldım' dediği bir kartı iade etmek istiyordu. Kalabalık bir halk kitlesinin fotoğrafının bulunduğu kartta, ?1975 yılı, halkımızın emperyalizme ve faşizme karşı mücadelesi.? yazıyordu. Yıldız, mektubunda Özdemir'in devrimci geçmişini hatırlatırken, şimdi AK Parti'den milletvekili olmasını eleştiriyordu: ?Bu kartı gördüğünde yüzünün rengini görmek isterdim. Siyaset yaşamındaki sıçramalardan dolayı seni kutlamamak elde değil... ? Mektup yanlış adrese gelmişti. Muhatap ilahiyatçı değil, tarihçi Özdemir'di.

Yaşanan isim karışıklığını AK Partili milletvekili normal karşılıyor ve yanlış adrese gelen mesajlardan rahatsız olmadığını belirtiyor: İlk başlarda bu karışıklıklar nedeniyle şaşırıyordum. Ancak artık alıştım, tanımadığım insanlardan gelen ilginç telefon ve mektupların benimle alakası olmadığını tahmin ediyorum. Bu insanlara durumu anlatıyor ve tarihçi Hikmet Özdemir'e yönlendiriyorum." Tarihçi Özdemir ise bu konuda oldukça rahatsız. Konuyla ilgili görüşü sorulduğunda bile "Bu konuların magazinleştirilmesini doğru bulmuyorum. Beni bu konuda aramanızı da yadırgıyorum. Ben kendime göre yaşıyorum." açıklamasını yaptı. Ayrıca, AK Partili Özdemir'den yanlış gelen mektupların kendisine iade edilmesini istiyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber