Babasından intikam almak istedi, 25 gün hapse çarptırıldı

Erzurum'un Başkent Köyü'nde oturan Recep Köse, nişanlısı ile görüşmesine 'dedikodu olur' diye karşı çıkan babası İmdat Köse'yi razı etmek için komedi filmlerini aratmayacak bir senaryo hazırladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasından intikam almak istedi, 25 gün hapse çarptırıldı

Erzurum'un Başkent Köyü'nde oturan Recep Köse, nişanlısı ile görüşmesine 'dedikodu olur' diye karşı çıkan babası İmdat Köse'yi razı etmek için komedi filmlerini aratmayacak bir senaryo hazırladı. Gece evlerinin giriş kapısının camını kıran, kırık camlarla kendini yaralayan Recep Köse, babası İmdat Köse için de başına silah dayalı 'Cin Ali' resmi çizip, tehdit içerikli bir mektup bırakarak, üç maskeli kişinin kendisine saldırdığını ileri sürdü. Yapılan soruşturma sırasında tehdit mektubunu kendisinin yazdığı ortaya çıkan ve 'suç uydurmaktan' yargılanan Recep Köse, 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.

Merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Başkent Köyü'nden 22 yaşındaki Recep Köse, nişanlısı E.K.'yi görmek için Başovacık Köyü'ne gitmek istedi. İddiaya göre 44 yaşındaki baba İmdat Köse, 'köyde dedikodu çıkar' diyerek oğlunun gitmesine izin vermedi. Babasına kızan Recep Köse, 27 Kasım 2012 günü komedi filmlerini aratmayacak bir senaryo hazırladı. Evlerinin giriş kapısının camını anne, baba ve erkek kardeşi uyuduktan sonra tornavida ile kıran Recep Köse, daha sonra kırık camlarla kol, bacak ve göğsünü yaraladı.

Babası İmdat Köse için de başına silah dayalı 'Cin Ali' resmi çizen Recep Köse, 'Oğlunu kestiğimizde sen yatıyordun. Bundan sonra orada burada konuşma. Ağzını tut. Erzurum'daki oğlunu da öldürürüz. Dostum sıra sende İmdat. Kapıyı kırdık ruhun duymadı' yazılı bir mektup bıraktı.

KARDEŞİNE SESLENİP YARDIM İSTEDİ

Recep Köse, bir süre sonra da aynı odada yatan kardeşi Ömer'e seslenerek yardım istedi. Işığı açan Ömer Köse ağabeyinin yaralı olduğunu görünce üst katta uyuyan anne ile babasına seslendi. Olayın şokuyla bir süre konuşamazmış gibi yapan Recep Köse, eve giren 3 maskeli kişinin kendisine saldırdığını iddia etti. Toprakkale Jandarma Karakolu'na başvuran aile, hayali saldırganlardan şikayetçi oldu.

Jandarmada ifadesi alınan Recep Köse, gece eve giren maskeli kişilerden birinin ağzını kapattığını, diğerinin bacaklarından tutarak etkisiz hale getirdiğini, ötekinin ise cebinden bıçağı çıkararak vücuda çizikler attığı öne sürdü. Babasına verilmek üzere bir mektup bırakıldığını belirten Recep Köse, saldırganların karanlıkta kaçtıklarını söyledi.

YALANI ORTAYA ÇIKTI

Bırakıldığı iddia edilen tehdit içerikli mektubun kriminal laboratuvarda yapılan incelemesinde, mektuptaki yazının Recep Köse'nin el yazısı olduğu ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Köse, babasına kızdığını, korkutmak için de böyle bir plan yaptığını itiraf etti.

Jandarmanın şikayeti üzerine Recep Köse hakkında 'suç uydurmaktan' Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Baba İmdat Köse'nin mağdur olduğu davada oğlu Recep Köse, sanık olarak hakim karşısına çıktı. Babasının nişanlısını görmemesine izin vermediği için sinirlendiğini belirten Recep Köse, bu nedenle böyle bir yol seçtiğini, babasına bir ders vermek istediğini söyledi.

Recep Köse'yi 25 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber