Alaplı'da gönüllü itfaiyeciler bölüklü yaylada

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik kursuna katılan kursiyeler Gümeli beldesi Bölüklü Yaylada sarp kayalıklardan iple iniş yaparak kazalara müdahale eğitimi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alaplı'da gönüllü itfaiyeciler bölüklü yaylada

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik kursuna katılan kursiyeler Gümeli beldesi Bölüklü Yaylada sarp kayalıklardan iple iniş yaparak kazalara müdahale eğitimi aldı.

Alaplı ilçesinde iki ay önce Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce düzenlenen Gönüllü İtfaiyeci Eğitim Programı'na katılan Gönüllü İtfaiyeci adaylarının uygulamalı eğitimine, ilçenin en yüksek rakımlı noktasında devam edildi.

65 gündür Gönüllü İtfaiyeci olabilmek için pratik ve uygulamalı eğitim alan Gönüllü İtfaiyeciler, en zor uygulamalı eğitim için ilçenin en yüksek rakımında bulunan Gümeli Bölüklü Yayla'da bir araya geldi. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve itfaiye personeliyle birlikte zirveye tırmanan Gönüllü İtfaiyeciler, burada, sarp kayalıklardan iple iniş yaparak kazalara müdahale eğitimi aldı.

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Gönüllü İtfaiyecilerin yaklaşık iki aydan bu yana hiç aksatmadan eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, uygulamalı eğitim için bu kez Bölüklü Yayla'nın zirvesine tırmandıklarını ve kayalıklardan iniş eğitimi yaptıklarını söyledi.

Aynı zamanda hep birlikte yaylada piknik yaptıklarını da belirten Taşkın, "Eğlenceli, heyecanlı ve keyifli bir eğitim programı oldu. Gönüllü İtfaiyeci adayı arkadaşlarımız, eğitimlerini son derece ciddiye aldılar ve iyi bir eğitim programından geçtiler. Önümüzdeki hafta eğitim programını başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza sertifikalarını vereceğiz ve artık onlar Gönüllü İtfaiyeci olarak ihtiyaç duyulduğunda bizimle birlikte görev yapabilecekler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber