Mahkeme duvarında ilgi çeken özlü sözler

Her gün onlarca kişinin duruşmalara katılmak için geldiği Ankara Adliyesi'ndeki evlilikle ilgili broşürlerin asıldığı pano ilgi çekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme duvarında ilgi çeken özlü sözler

Her gün onlarca kişinin duruşmalara katılmak için geldiği Ankara Adliyesi'nde, evlilikle ilgili broşürlerin asıldığı panoda bulunan fıkra, karikatür ve özlü sözler birçok kişinin dikkatini çekiyor.

Ankara 10. Aile Mahkemesinin giriş kapısının yanındaki duvara asılan pano, mahkemenin iki kadın hakimi tarafından yaklaşık 4 ay önce oluşturuldu. "10. Aile Mahkemesi Panosu"nda, karikatür, fıkra, özlü söz, gazete kupürü, evliliğe yönelik tavsiyelerle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aileyle ilgili broşürleri bulunuyor.

Aile mahkemelerinin bulunduğu kalabalık koridorda yer alan panoya, en çok erkekler ilgi gösteriyor.

Duruşma sırasını bekleyenler "Evlenmeden önce gözlerinizi dört açın, evlendikten sonra yarı yarıya kapatın (Portekiz Atasözü)", "Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et, çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar (Mevlana)", "Utangaçlık kalıcı mı?", "Çocuğunu babaya göstermeyen anneye 10 ay hapis", "Ayrılığı iyi düşünün" gibi özlü sözler, gazete kupürleri, bilgi notları ile tavsiyeleri okuyarak vakitlerini geçiriyor.

Pano; boşanma, velayet, nafaka gibi gergin davalar için sıra bekleyenlerin bu şekilde bir yandan bilgilenmesine diğer yandan da gerginlikten uzaklaşmasına hizmet ediyor.

Hakimler, panoyu belirli aralıklarla yeniden düzenliyor. Panoya zaman zaman yeni şeyler asılmasının bir nedeninin de bazı kişilerin, panodakileri beğenerek almaları olduğu belirtiliyor.

-Okuyanlar beğeniyor-

Adliyeye arkadaşını ziyarete gelen Mustafa Tufan (60), panonun dikkatini çektiğini belirterek, "İnsanlık için bir nasihat. İnsanların güzel şeyler duymaya ihtiyacı var. Güzel şeyler olmazsa kalp katılaşır. Şurada boş oturmaktan iyidir. Ek olarak bilgi aldım. Bunları bir de hayata uygulamak lazım" ifadesini kullandı.

Avukat Lütfiye Çoşar da "Neredeyse her gün adliyedeyim. Panoya arasıra bakıyorum. Güzel şeyler var. Günde birkaç kişi okusa bile kâr" dedi.

"Evlenmeden önce gözlerinizi dört açın, evlendikten sonra yarı yarıya kapatın (Portekiz Ata Sözü)" nün ilgisini çektiğini belirten Mustafa Kuru (42) ise tüm yazıları okuduğunu hepsinin de nasihatlar içerdiğini kaydetti. Kuru, "Oturacak yer yok. Beklerken gördüm. Bir atasözüyle başladım neredeyse panodaki tüm yazıları okudum. Bunu yapanları kutluyorum. Bilmiyorum başka duruşma salonlarının önünde de var mı? Biraz da geliştirilebilir. Bu benim kendi düşüncem, tabii yetkililer daha iyisini bilir" şeklinde konuştu.

Hüseyin Albayrak da "Kim yaptı bilmiyorum ama Allah razı olsun. Bir iki şey öğrendim. Nasihat dolu. Bir dostunuzdan duyamayacağınız şeyler var burada" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber