KESK üyelerinden iş bırakma eylemi/ Video

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri iş bırakma eylemi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Kızılay'daki binası önünde toplandı.

*KESK üyeleri bugün greve çıkıyor

BES Genel Başkanı Ahmet Kesik, burada yaptığı açıklamada, halkın AK Parti'yi seçerken "yoksulluğu ve yolsuzluğu kaldıracak, bu ülkede güzel şeyler olacak" diye düşündüğünü ancak hükümetin, halkın yaşam tarzına müdahale ettiğini, isimler bularak halkı cendereye aldığını savundu.

Kesik, bugün 12.00'den itibaren tüm iş yerlerinde iş bıraktıklarını belirterek, KESK'e bağlı tüm sendikaların "İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye" talebiyle meydanlara çıkacağını kaydetti.

KESK üyesi 2 bin kişi Gezi Parkı'na yürüdü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP)'li bir grup Galatasaray Lisesi'nin önünde toplanarak, Taksim Gezi Parkı'na yürüdü.

KESK ve TKP üyesi yaklaşık 2 bin kişi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Buradan slogan atarak yürüyüşe geçen grup, zaman zaman halay çekerek eylemlerini sürdürdü. Grup daha sonra Gezi Parkı'na geldi. Ayrıca KESK, bugün öğleden sonra kamu kurumlarında grev kararı aldı. 5 Mayıs günü için kararlaştırılan grevin, Gezi Parkı olayları nedeniyle bir gün önceye çekildiği belirtildi.

KESK üyelerinden 'Gezi Parkı' eylemi

Bursa'da, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili eylemler sürüyor.

Taksim'deki olaylar sebebiyle bir günlük grev kararı alan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri, Bursa'da yürüyüş düzenledi. Kent Müzesi önünde basın açıklaması yapan grup, halaylar çekerek eylemine son verdi.

Öğle saatlerinde Setbaşı Köprüsü'nde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak Kent Müzesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Gruba yoldan geçen bazı sürücüler ve vatandaşlar da destek verdi. Taksim'deki olaylara tepki gösteren grup adına konuşan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın, "Bu saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz. Gaz bombalarına, TOMA saldırılarına karşı ülkenin tüm alanlarında nasıl direndiysek, haklarımıza yönelik saldırılara karşı da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından halay çeken grup sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber