30 ülkeden 70 çocuk Düzce'de

Türkçe olimpiyatları için Düzce'ye gelen 30 ülkeden 70 çocuk Belediye Meydanında Mehter gösterileri ile karşılandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 ülkeden 70 çocuk Düzce'de

Türkçe Olimpiyatları'na Düzce ev sahipliği yapıyor. Düzce'ye 30 ülkeden gelen 70 çocuk için Düzce Belediye meydanından karşılama yapıldı. Karşılamaya Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Otobüslerden inen çocuklar yine çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Mehter gösterisinin ardından konuşan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, "TÜRKÇEDER ve DÜSİAD işbirliği, Düzce Belediyemizin ana sponsorluğunda düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Düzce etkinliği programımız için ilimize gelen 30 ülkeden 70 çocuğumuza ve öğretmenlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu büyük bir medeniyet projesidir. Giderek küçülen bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizin milletimizin tanıtımının geçmişte kalmış yöntemlerle yapılamayacağını biliyoruz. Giderek külün bir dünyada Türkiye'nin ve ilimizin tanıtılması çok önemli. Belki bu vesile ile ilk defa uçağa binen öğrencilerin olduğunu biliyoruz. Ama en önemlisi de ortak nokta Türkçe konuşmalarıdır. Dünyanın her yerinde çocuklarımız gençlerimiz Türkçeyi çok güzel konuşuyorlar. Birbirleriyle anlaşıyorlar. Barışın kardeşliğin aynı havayı soluyan insanların bir arada oldukları o mutluluğu paylaşabilmelerin yolu birbirlerini anlayabilmektir. Barışın yolu birbirlerini anlayan birbirleriyle irtibat kuron insanlardan geçiyor ben bu uğurda emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, "Dünyanın dört bir yanından Düzce'ye hoş geldiniz. Dilin birleştirici bir unsur olduğunu burada görüyoruz. Türkçe Olimpiyatları 11 yıldır ülkemizde yapılmakta bu yılda Düzce'de ilk kez yapılıyor olması bizler adına sevindirici. Ülkemiz adına bu çok önemli. Türkçenin dünyada konuşulan bir dil olması en büyük arzumuz" dedi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterileri sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber