Mardin'de 'İşitme Kayıplı Hastalara Odyolojik ve Eğitsel Yaklaşım' semineri

Mardin'de 'İşitme kayıplı hastalara odyolojik ve eğitsel yaklaşımlar' adlı bilimsel bir toplantı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de 'İşitme Kayıplı Hastalara Odyolojik ve Eğitsel Yaklaşım' semineri

Mardin'de 'İşitme kayıplı hastalara odyolojik ve eğitsel yaklaşımlar' adlı bilimsel bir toplantı düzenlendi.

Mardin Kamu Hastaneler Birliği Tıbbı Hizmetler Başkanı Op. Dr. Rıza Dündar tarafından organize edilen ve Hacettepe Üniversitesi odyoloji biriminin katıldığı toplantıda bilimsel sunumların yanı sıra işitme kayıplı çocuklara sahip ailelere eğitim verildi. Mardin Artuklu Üniversitesi konferans salonunda Mardin Devlet Hastanesi kulak burun boğaz hekimleri Op. Dr. Erkan Kulduk, Op. Dr. Mehmet Aslan ve Op. Dr. Fatih Kemalsoy'ın da katıldığı toplantıya Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erol Belgin, Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam Prof. Dr. Esra Burcu, Doç. Dr. Şebnem Sevinç, Doç. Dr. Sanem Şahlı, Op. Dr. Rıza Dündar, Uzm. Ody. Arzu Kırbaç katılarak sunum gerçekleştirdiler.

Op. Dr. Rıza Dündar yaptığı açıklamada, "Bölgemizde işitme kayıplı hastaların tespiti ve tedavisi büyük önem arz etmektedir. Bununla ilgili olarak hastanelerimizde odyoloji birimlerini güçlendirmek ve bu tarz bilgilendirme toplantıları ile farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof.Dr. Musa Yaşar Sağlam, 'Örnekleminde engellilik konusunda toplumun farkındalığını arttırmaya yönelik çalışmalar', Prof. Dr. Esra Burcu, 'Türkiye'de engelli bireylerin sosyolojik profili', Prof. Dr. Erol Belgin, 'Türkiye'de işitme engelliler ve tedavi yaklaşımları' ve Mardin Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Rıza Dündar da 'İşitme kayıpları' konularında sunumlar düzenlendi.

Program karşılıklı soru cevapların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber