5 Haziran 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve beraberindeki heyeti, veda ziyaretinde bulunan Sırbistan Büyükelçisi Duşan Spasojeviç'i, ABD Başhukukçular Birliği heyeti ile Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'ne ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyaret için Romanya'ya gidecek.

- Çiçek, Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea tarafından resmi törenle karşılanacak. Çiçek ve Zgonea görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Devlet Başkanı Traian Basescu tarafından kabul edilecek Çiçek, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na hitap edecek, Senato Başkanı Crin Antonescu ile bir araya gelecek.

- Romanya Temsilciler Meclisi Madalyası takdim edilecek Çiçek, Bükreş Türk Şehitliğini, Yunus Emre Türk Kültür Merkezini, Türk İşadamları Derneğini ve Lumina Üniversitesini ziyaret ettikten sonra Ankara'ya hareket edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cezayir ve Tunus'ta

- Başbakan Erdoğan'a Cezayir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek. Vehran kentinde Tosyalı Holdinge ait demir çelik fabrikasının açılış törenine katılacak Erdoğan, daha sonra Tunus'a hareket edecek. Erdoğan, Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ile görüşecek, ardından Urayyid tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

4- Başbakan Vekili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ve beraberindeki heyetle Taksim Platformu heyetini, ayrı ayrı kabul edecek.

5- CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunacak.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu kesimi toplu iş sözleşmeleriyle ilgili işçi sendikaları konfederasyonları ve kamu kesimi işveren sendikaları konfederasyonları temsilcileriyle bir araya gelecek.

7- Arap Ülkeleri Dışişleri Bakanları Arap Birliği Genel Merkezi'nde Suriye'deki olayları görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

8- Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Galatasaray Medical Park ile Banvit, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber