Ülkü Ocakları: Hiçbir mensubumuz olaylarda yer almayacak

Ülkü Ocakları, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarla ilgili gösterilerde, "kurumsal olarak hiçbir mensubunun yer almadığını, almasının da kabul edilemeyeceğini" bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ülkü Ocakları: Hiçbir mensubumuz olaylarda yer almayacak

Ülkü Ocakları Genel Merkezi:"Göstericiler içinde ocaklarımızda yönetici ya da ocaklarımıza mensup olduğu iddiasıyla kameralara açıklama yapan, bayrak ve flama gibi materyaller taşıyarak, kurumsal kimliğimizle orada bulunulduğu iddiasında olan şahıslar haberlere yansımaktadır. Söz konusu şahısların hiçbir şekilde ocaklarımızın kurumsal kimliğiyle ilgisi bulunmadığının, hiçbir mensubumuzun bu ve benzeri çatışmaların içinde olmadığının, olmasının da tarafımızca kabul edilmeyeceğinin bilinmesini isteriz"

Ankara (AA) - Ülkü Ocakları, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili gösterilerde, "kurumsal olarak hiçbir mensubunun yer almadığını, almasının da kabul edilemeyeceğini" bildirdi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "samimi ve duyarlı bir şekilde Taksim Gezi Parkı'na sahip çıkan, anayasal haklarını kullanan vatandaşlarla bölücü militanları aynı kefeye koymanın söz konusu olmadığı, bu hakkı kullananların her türlü övgüyü hak ettiği" belirtildi.

Ülkü Ocaklarının, milletin huzurunu bozacak, devletle milleti karşı karşıya getirecek, birlik ve bütünlüğe zarar verecek hiçbir tavrı kabul etmesinin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Göstericiler içinde ocaklarımızda yönetici ya da ocaklarımıza mensup olduğu iddiasıyla kameralara açıklama yapan, bayrak ve flama gibi materyaller taşıyarak, kurumsal kimliğimizle orada bulunulduğu iddiasında olan şahıslar haberlere yansımaktadır. Söz konusu şahısların hiçbir şekilde ocaklarımızın kurumsal kimliğiyle ilgisi bulunmadığının, hiçbir mensubumuzun bu ve benzeri çatışmaların içinde olmadığının, olmasının da tarafımızca kabul edilmeyeceğinin bilinmesini isteriz. Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde Facebook ve Twitter hesaplarında internet haberlerinde ülkücülerin toplanmasına yönelik çağrılar, hedef göstermeler ve organizasyon çabaları göze çarpmaktadır. Kurumsal hesaplarımız dışından gönderilen bu açıklamalara hiçbir şekilde itibar edilmemesi ve liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in ifadeleriyle çizdiği çerçevenin asla dışına çıkılmaması gerektiği bilinmelidir."

"Açıklamada, "Gerginliğin, gerilimin ve çatışmanın milletimize ve ülkemize hiçbir şekilde yarar getirmeyeceği açıktır" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber