TBMM Başkanı icraya verildi

Haber Giriş : 22 Ocak 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı, 'Erdoğan' kararını eleştiren Arınç'ı tazminata mahkûm ettirdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin emekli başkanı ve üyelerine tazminat ödemeye mahkûm edilmesi, devlet protokolündeki iki numaralı makama icra kararı gönderilmesine neden oldu. Kendisini icraya veren ceza dairesinin emekli başkanı Naci Ünver'e tepki gösteren Arınç, "Ben o parayı öderim, maaşımdan kesecekler nihayet" dedi.

3 Kasım 2002 seçiminden önce AKP Grup Başkanı olan Arınç, Yargıtay'ın AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak getiren kararına tepki olarak, "Hukuk siyasallaşıyor, yargı politize oluyor. Siyasi davaya hukuki kılıf giydiriliyor. 8. Ceza Dairesi, henüz önüne gelmemiş bir dosya üzerinden Yargıtay Başsavcılığı'nın hazırladığı görüşle karar verdi" demişti.

Arınç'ın Türkiye gazetesinde yayımlanan açıklaması üzerine, Ünver ile 4 üye, 4'er bin YTL'lik tazminat davası açtı. Arınç aleyhindeki beş davadan üçü reddedilirken, ikisi 3 bin YTL tazminat kararıyla kabul edildi. Reddedilen dosyalar da Yargıtay'da bozuldu.

Bunun üzerine Arınç, 5 üyeye de tazminat ödemeye mahkûm edildi. Davayı ilk kazananlardan Ünver'in avukatı, Arınç'a ödeme emri göndererek, "ilamı icraya" koydu. Bu sırada, gazetenin teminat yatırması üzerine Arınç hakkındaki icra kararı kaldırıldı.

'Helal olsun'
Temyiz aşamasına bile gidilmeden icraya verildiğini belirten Arınç, şunları söyledi: "Bir yargı kurumunun başındaki bir insan, TBMM Başkanı'nı dava ediyor, bundan da zevk duyuyorsa, benim verdiğim para ona helal olsun. Fena bir para da değil. Anaparası 25 milyar lira. Ben hukuk hayatım boyunca, hele hele siyasi hayatın önünde olduğum zamanlarda, ne hakaretler duymuşumdur. Onlar için kararlar var; 'bu eleştiridir' diyor. Siyasetçiye herkes ağzına geleni söylesin, ama siyasetçi iğne ucu kadar bir şey söylemişse suçlu."

Personeli uyarmıştı!
Arınç, kendisinin de karşılaştığı icra sorunu konusunda TBMM çalışanlarını uyarmış ve 62 personel hakkında inceleme başlatmıştı. TBMM Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, uygulamayı, "Amaçlanan, Meclis'in saygınlığını korumaktır. TBMM, ülkemizin en saygın kuruluşlarının başında gelmektedir ve çalışanlarından da aynı doğrultuda hareket etmeleri beklenmektedir" diye savunmuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber