Talim ve Terbiye Kurulu Başkanından YÖK' cevap: Meslek liseleri özürlü mü?

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, YÖK ile MEB arasında gerginliğe sebep olan katsayı tartışmalarına cevap verdi.
Selçuk, "Meslek liseleri özürlü mü?" sorusunu yöneltti.

Antalya'da düzenlenen sempozyumda konuşan Selçuk, YÖK Başkanvekili İsa Eşme ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink'in değerlendirmelerine atıfta bulundu. Ziya Selçuk, YÖK'e yeni bir yapı kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, artık geleneksel referans çerçevesini bir kenara bırakıp yeni şeyler söylenmesi gerektiğinin altını çizdi.

AYIRIM YAPMAYALIM

Selçuk, "Bakın bugün meslek liselerinin tamamının üniversiteye gittiğini düşünsek ki en yüksek rakam yüzde 2'ler civarında, yüzde 98'i yine elimizde kalıyor. Burada konuşalan şeylerden sanki meslek liseliler zihinsel olarak daha geriymiş gibi bir sonuç ortaya çıkarılıyor" dedi. Çocukların erken yaşta yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Selçuk," Bütün lise türlerini kapatıp, tek bir lise türüne geçilmeli" diye konuştu.

İHL mezunları

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk katsayı tartışmalarıyla ilgili olarak İmam Hatip Liseleri'nin kapatılması veya önünün açılması halinde Türkiye'nin ne kazanacağını, ne kaybedeceğini sorguladı ve " Bugün artık İHL olmasa Türkiye çöker mi? Köy Enstütileri'ni İnönü kapatmasaydı, dünyanın ilk üç devletinden biri mi olurduk?" diye sordu. Günlük tartışmalarla bir yere varılamayacağını vurgulayan Selçuk, sınav tartışmalarının sadece Türkiye'de değil, Güney Kore gibi ülkelerde de zamanında yaşandığına dikkat çekti.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber