Altın fiyatları yolunu arıyor

Gezi Parkı protestoları iç piyasada doğrudan borsa ve dolar üzerinde etkili olmaya deva ederken önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının yönünün ne olacağı merak ediliyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 13:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatları yolunu arıyor

Son 1 ay içinde uluslararası piyasada 1.358 dolara kadar düşen altının ons fiyatanının yeniden 1.600 dolar seviyelerine yaklaşıp yaklaşmayacağı sorgulanmaya başladı.

Habertürk olarak uzmanlara altınla ilgili gelecek dönem beklentilerini ve Gezi Parkı protestolarının yönü nasıl etkileyeceğini sorduk.

İŞTE UZMANLARIN ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYELERİ:

Altın piyasasında yönü dış piyasaların belirlediğine dikkat çeken Garanti Yatırım Altın Piyasası Uzmanı Alper Kayloncu, "Altını yabancı piyasalar etkiliyor. Bugün ABD'de saat 15:30'da açıklanacak tarım dışı istihdam verisi çok önemli. Altın bu veriye göre yön bulacak. Veri beklenenden iyi gelirse altının onsu 1.350 dolara kadar gevşer. Beklenenden kötü gelmesi halinde ise 1.450 dolar seviyelerini görebiliriz" diye konuştu.

YATIRIMCILARA NE TAVSİYE ETTİ?

Altın yatırımcıları yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirebilir. Altında çok fazla yükseliş potansiyeli görmüyorum.

'VERİ OLUMSUZ GELSE BİLE ALTIN SATIŞLARLA KARŞILANIR'

Amerika'nın bugün 15:30'da yapacağı tarım dışı istihdam verisinin altının seyrinde oldukça etkili olacağını belirten Anadolu Ajansı Finans Analisti Mehmet Ali Yıldırımtürk; veri olumsuz gelse bile FED'in parasal genişemeye sınırlama getireceği beklentisiyle altın fiyatlarının satışlarla karşılanacağını kaydetti. Yıldırımtürk veri beklenenden iyi gelirse 1.410'larda seyreden altının 1.370'lere gerileyebileceğini de belirtti.

YATIRIMCILARA NE TAVSİYE ETTİ?

Yıldırımtürk, yatırımcılara ülke genelinde hakim olan siyasi belirsizlik aralandıktan sonra altın fiyatları yükseldiğinde bunu satış fırsatı, düşüşleri de kısa vadeli tekrar alış fırsatı olarak değerlendirmelerini tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber