Hastane çalışanlarından yemek eylemi

İzmir'deki Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin sağlık çalışanları, taşeron şirket tarafından verilen yemekten 100 kişinin zehirlendiğini ileri sürerek protesto eylemi yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane çalışanlarından yemek eylemi

İzmir'deki Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin sağlık çalışanları, taşeron şirket tarafından verilen yemekten 100 kişinin zehirlendiğini ileri sürerek protesto eylemi yaptı.

Bugün, saat 12.30 sıralarında, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, 'Güvenli gıda istiyoruz' sloganları attı. Alkışlı protestoda bulunan grup adına açıklama yapan Veli Atanur, hastanede önceki gün verilen öğlen yemeğinden sonra çalışanlarda bulantı, kusma ve ishal şikayetleri başladığını söyledi. Atanur, "Gıda zehirlenmesinde yaklaşık 100'den fazla sağlık çalışanı etkilenmiş olup arkadaşlarımıza hastane acil servisinde ve çalıştıkları servislerde müdahale yapılmıştır. Hastane idaresiyle olay hakkında görüşülmüş, olayların araştırılması ve sonuçlarının açıklanması konusunda dilekçe verilmiştir. Hastanedeki yemek sorununun yeni olmadığı, sorunun artarak devam ettiği bu son olayda da görülmüştür" dedi.

Sağlık çalışanları, eylemlerinin ardından dağılırken, zehirlenmeye yol açtığı iddia edilen yemeğin mönüsünde, tavuk, Nohutlu pilav ve Yoğurtlu semizotunun olduğu öğrenildi.

YASAL PROSEDÜR BAŞLATILMIŞTIR

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarının yemekten zehirlenmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Hastane Yöneticisi, Başhekim Uzman Doktor Abdullah Öztürk imzasını taşıyan açıklamada, hastanenin 1970 yılından beri bölgenin tek devlet hastanesi olduğunu, yapılan değerlendirmelerde, hasta memnuniyet oranının yüzde 93.50, çalışanların memnuniyet oranının ise yüzde 78 olduğu belirtildi. Hastane yemek sunum hizmetlerinde tek kullanımlık malzemelerin kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Halen yemek hizmeti vermekte olan firma, dört aydır bu hizmeti vermektedir. Dağıtılan öğle yemeğiyle ilgili olduğu düşünülen üzücü bir durum yaşanmıştır. Gece saatlerinden itibaren yaklaşık 100'ü aşkın kişinin ishal ve kusma şikayetiyle yakındığı Başhekimliğe iletilen tutanaklar ile tespit edilmiştir. Bu kişilerden intaniye ve acil servise yaklaşık 75 kişi başvurmuş tedavi yardımı almıştır. Diğerleri hafif belirtiler ile geçirmiş olup tedavi talebinde bulunmamıştır. Bunun üzerine dağıtılan öğle yemeğinin numuneleri, bakteriyolojik ve mikrobiyolojik testlerinin yapılması için Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderilmiş olup gerekli yasal prosedür başlatılarak takip edilmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber