Torbalı'da risk analizi yaptırmayana ceza

Torbalı Ticaret Odası, seçimden sonra üyelerden gelen talepler doğrultusunda eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2013 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı'da risk analizi yaptırmayana ceza

Geçtiğimiz 4 yıllık dönem zarfında gerçekleştirdiği eğitimlerle üyelerini gelişen dünya ve değişen yasalar hakkında bilgilendiren Ticaret Odası, şimdi de İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenledi. 3 uzmanın katıldığı seminerde, Ticaret Odası üyelerine 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yapılması gereken risk analizinin hazırlanması hakkında bilgilendirme yapıldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde risk analizi yaptırmayan firmaların ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Olgun, bir tane sigortalı çalışanı bulunan iş yerinin dahi bu analizi yaptırmasının zorunlu olduğunu belirtti. Öte yandan, Pazartesi gününden itibaren Ticaret Odası bünyesinde bir İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı görev yapmaya başlayacak.

TTO'DAN ÜYELERİNE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HİZMETİ

Torbalı Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere katılım oldukça yoğundu. İŞGÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Ergin, İş Güvenliği Uzmanı Hulusi Karabil ve İşyeri Hekimi Tuncay Batur'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde TTO Meclis Başkanı Behçet Çınar'da hazır bulundu. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, pazartesi gününden itibaren oda bünyesinde üyelere hizmet verecek bir İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanının göreve başlayacağını belirtti. Ellerinden geldiği kadar oda üyelerine hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Olgun: "Özellikle verdiğimiz eğitimlerle, üyelerimizi değişen yasalar konusunda bilgilendiriyoruz. 1 Temmuz'dan itibaren, bir tane dahi sigortalı çalışanı bulunan risk analizi yaptırmak zorunda. Bu zorunluluk kanunla birlikte getirildi. Eğer bir apartmanda kapıcı dahi çalışıyorsa, o apartman yönetimi risk analizi yaptırmak zorunda. Hafta başında mesaiye başlayacak olan uzmanımız, üyelerimizin risk analizlerini gerçekleştirecek" dedi.

'BANA BİRŞEY OLMAZ DEMEYİN'

Seminer, Ozan Ergin'in konuşmasıyla devam etti. Bu konunun tüm iş yerleri açısından çok önemli olduğunu belirten Ergin, uyulmaması halinde ağır para cezaları bulunduğunu söyledi.Herkesin yasalara uymak zorunda olduğuna dikkati çeken Ergin, "Meseleye duyarlı davranmayarak 'nasıl olsa bana bir şey olmaz' diyenler cezayı yediklerinde işin ciddiyetini anlayacaklardır. Ancak biz bunların olmasını istemiyoruz. Verdiğimiz bu bilgiler sizler için çok önemli. Amacımız iş yeri sahiplerinin yasalara uymasını sağlayarak, cezalı duruma düşmesini önlemektir" diye konuştu.

CEZALAR ÇOK AĞIR

Yılbaşında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile her işyerinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile işyeri risk analizine tabi tutulduğunu belirten Ozan Ergin, söz konusu uygulamaların gerçekleştirilmesi için iş güvenliği uzmanlarıyla çalışılması gerektiğini söyledi. Her iş yerinin 1 Haziran 2013 tarihi itibarı ile ilgili meslek odasına risk analizi ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimi için başvurması gerektiğini kaydeden Ergin, "Yine kanun gereği her işyeri risk analizini 30 Haziran'a kadar yaptırmak zorunda. İmzalanan bu protokolün hemen ardından oluşturulan ekiplerle her işyerinin risk analizi yapılacak. Cezalar çok ağır. Kanunlar Avrupa'yla uyumlu. Ancak çalışanlar yeni yapılan değişiklikler hakkında bilgi sahibi değil"şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber