Mikro krediler büyük mutluluk oldu

Aydın Merkez Yılmaz Köy'de Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslara katılarak meslek edinen ve mesleklerini de aldıkları mikro kredi ile icra eden kadınlar hünerlerini sergiledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mikro krediler büyük mutluluk oldu

Köylü kadınların el emeklerini sergilediği törenin açılışına Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Türkiye Greeman Mikrofinans Programı Aydın Bölge ve İç Denetim Müdürü Demet Pilevneli ve köylüler katıldı.Köy kahvesinde ürünlerini sergileyen kadınlar, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Hem iş hem de meslek sahibi olan kadınlar mikro kredi ile makro mutluluğa ulaştı.

Serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Yılmazköy'ün kadınlarının oldukça çalışkan ve başarılı olduğunu belirterek köyde 3 yıldır devam eden kurslar sayesinde bir çok kadının meslek sahibi olduğunu belirtti. Kursları başarı ile tamamlayan kadınlara mikro kredi de verildiğini kaydeden Yeşilbursa, "Kadınlarımızın işlerini geliştirerek daha büyük işler yapacağına inanıyoruz" dedi.

Kadınların aslında çok yetenekli olduğunu ancak fırsat verilmediği için bu yeteneklerini geliştiremediğini belirten Türkiye Greeman Mikrofinans Programı Aydın Bölge ve İç Denetim Müdürü Demet Pilevneli, bunun örneklerinden birinin Yılmazköy'deki hanımlar olduğunu belirtti. Pilevneli, "Köydeki bayanlarımız bizim verdiğimiz kredi ile malzeme alıp üretim yaptılar. El sanatlarının yanında hayvancılık için de kredi çeken bayanlarımız var. Hepsi de başarılı bir şekilde işini yapmaya başladı" diyerek köylü kadınları tebrik etti.

Köyün kadınları, köy kahvesinde düzenledikleri sergi ve programla davetlilere ve köyün erkeklerine maharetlerini sergilediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber