At arabacılığı tarihe karışıyor

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, yakın bir geçmişe kadar şehir içi taşımacılığında kullanılan at arabaları artık tarih oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
At arabacılığı tarihe karışıyor

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, yakın bir geçmişe kadar şehir içi taşımacılığında kullanılan at arabaları artık tarih oluyor.

Kamyonet gibi motorlu araçların nakliyecilikte yaygınlaşmasından önce gözde mesleklerden biri olan at arabacılığı yok olma tehlikesi yaşıyor. Eskiden iş yetiştiremeyen at arabacıları şimdilerde iş yapamaz duruma geldi.

At arabacıları artık günde 1 lira bile kazanamadan eve döndüklerini, eve ekmek bile götüremez duruma geldiklerini, her geçen gün mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Çok az da olsa şehir içinde kömür, çimento ve inşaat malzemesi taşıdıklarını belirten at arabacıları, işlerin artık durma noktasına geldiğini ve mesleğin bittiğini anlattı. At arabacılığı yapan Hacı Sevimli (45), Banı Mahallesi'nde bu işi yapmaları için belediyenin mekan verdiğini belirterek, "Ucuz taşımacılık yaptığımız için hala iş çıkıyor, yoksa bu meslek bitti. Eskiden çok iyiydi. Eskiden her şeyi taşırdık. Mobilyacılara demir doğramacılara çalışırdık, marketlerden alışveriş yapanların eşyalarını taşırdık, tüp bile götürürdük. Sanayiden çıkmazdık, sanayicilerin işi bile günü kurtarmaya yeterdi. Şimdi herkesin kendi arabası var. At arabacılığı yavaş yavaş bitiyor" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber